Foto: F64

Latvijas basketbola izlases pēdējā pārbaudes spēlē savu skatītāju priekšā pirms Pasaules kausa izcīņas finālturnīra nepiedalīsies Jānis Timma, Toms Leimanis un Mārcis Šteinbergs, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

Latvijas izlase trešdien, 16. augustā, pārbaudes spēlē tiksies ar Somijas valstsvienību, bet jau ceturtdien tā dosies uz Taivānu, kur risināsies noslēdzošās divas pārbaudes spēles.

Līdz ar to Timma nespēlēs jau ceturtajā pārbaudes spēlē pēc kārtas. Šajā spēlē nepiedalīsies arī saspēles vadītājs Toms Leimanis un spēka uzbrucējs Mārcis Šteinbergs. Arī viņu abu lomu iepriekšējos mačos nebija liela.

Jau vēstīts, ka otrdien oficiāli kļuva zināms, ka Latvijas izlase Pasaules kausā spēlēs bez savas spilgtākās zvaigznes Kristapa Porziņģa. Sagaidāms, ka treneris Banki trešdien paziņos tos 14 spēlētājus, kuri dosies uz Taivānas spēlēm.

Savukārt pirmo reizi laukumā dosies Dāvis Bertāns, kurš arī veselības problēmu dēļ nespēlēja iepriekšējās spēlēs.

Latvijas izlasei pēc mača ar Somiju vēl plānoti divi mači Taivānā, tiekoties ar Puertoriko (20.augustā) un Lietuvu (22.augustā).

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās. Latvijas izlase apakšgrupas spēles, kurās tiksies ar Franciju, Kanādu un Libānu, aizvadīs Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!