Foto: LETA

Latvijas basketbola izlase noslēgusi savas treniņnometnes daļu savās mājās un ceturtdien uzsāks savu ceļu uz Āziju. Tur pirmā pieturvieta būs Taivāna, kur risināsies vēl divas pārbaudes spēles, bet visa Latvijas valstsvienības delegācija uz turieni dosies divās daļās, preses konferencē pastāstīja Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Jau vēstīts, ka Latvijas basketbola izlase trešdien ar ceturto uzvaru pēc kārtas noslēdza savu treniņnometnes daļu Latvijā. Līdz šim pārbaudes spēlēs pārspētas Zviedrijas, Gruzijas, Dominikānas Republikas un Somijas valstsvienības. Savukārt Taivānā vēl gaidāmas divas pārbaudes spēles pret Puertoriko un Lietuvu.

"Lidojums uz Taivānu būs ļoti komplicēts," atzina Cipruss. "Spēlētāju komanda lido kopā vienā reisā. Tā kā mums ir diezgan liela delegācija, ap 30 cilvēkiem, mēs esam spiesti uz turieni doties divos reisos. Spēlētāji un treneri lido ceturtdien vakarā, bet apkalpojošais personāls lido piektdien no rīta."

Kā skaidroja Latvijas izlases ģenerālsekretārs šāds lēmums pieņemts lai nodrošinātu spēlētājiem labākos un ērtākos apstākļus.

"Visi lido biznesa klasē, lai komanda 12 stundas justos ērti un komfortabli, cik nu tas ir iespējams," viņš norādīja.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase uz Taivānu devusies 14 spēlētāju sastāvā, bet pēc pārbaudes spēlēm kļūs zināmi tie 12 spēlētāji, kur pārstāvēs valstsvienību Pasaules kausā.

20. augustā Latvijas pretinieki Taivānā būs Puertoriko, bet 22. augustā pārbaužu spēļu cikls tiks noslēgts pret Lietuvu.

Pasaules kausu izcīņas finālturnīru Latvija izlase iesāks 25. augustā, H apakšgrupas pirmajā mačā tiekoties ar Libānu. 27. augustā būs mačs pret Francijas valstsvienību, bet 29. augustā pirmā kārta tiks noslēgta ar dueli pret Kanādu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!