Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) sodījusi Džeimsu Hārdenu par viņa komentāriem, kas norādīja par viņa vēlmi tikt aizmainītam, un Filadelfijas "76ers" kluba prezidenta apsaukāšanu, ziņo ESPN.

Spēlētajam, kuram pēc dažām dienām apritēs 34 gadi, piespriests 100 000 ASV dolāru naudas sods.

Šomēnes "Adidas" reklāmas tūrē Ķīnā Hārdens publiski nosauca "76ers" prezidentu Derilu Moreju par meli un akcentēja, ka nekad nespēlēs šī funkcionāra vadītā komandā.

NBA uzsāka izmeklēšanu, kurā noskaidrojās, ka Hārdens ar šādiem komentāriem nācis klajā tāpēc, ka "76ers" neesot viņu aizmainījusi, kaut gan basketbolists esot šādu vēlmi izteicis.

Pirms dažām dienām Hārdens medijiem norādīja, ka viņa attiecības ar Filadelfijas kluba vadību neesot glābjamas. "Esmu bijis pacietīgs visu vasaru. Pats koncentrējos tikai uz to, ko varu kontrolēt, un gatavojos jaunajai sezonai."

Hārdena vēlamais galamērķis ir Losandželosas "Clippers", taču "76ers" iepriekš informēja spēlētāju, ka tai nav izdevies atrast piemērotu maiņas darījumu, tāpēc klubs gaida spēlētāju uz pirmssezonas treniņnometni septembrī.

Vasarā Hārdens izvēlējās turpināt esošo līgumu, kas viņam paredz nākamsezon saņemt 35,6 miljonus dolāru, taču viņš to darīja ar nodomu, ka "76ers" basketbolistu aizmainīts. Filadelfijas un Losandželosas klubiem bijušas vairākas sarunas, bet tās nenonāca tuvu darījuma veikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!