Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Daudzi cerēja, reti kurš ticēja, bet Latvijas basketbola izlase to paveica – "nāves grupā" atstājot aiz borta titulēto Franciju, Lukas Banki vadītā komanda Pasaules kausā turpina cīņu par medaļām. Kaut turpmākais ceļš sola vēl augstākas barjeras, pamazām piezogas sajūta – nekas nav neiespējams!

"Nāves grupa..." basketbola fani saķēra galvu pēc izlozes, kas Latviju saveda kopā ar Franciju un Kanādu, un – bija arī nāves grupa, taču – ne mums. 27. augusta vakarā Džakartā Francija palika bez galvas, nu gluži kā savulaik karaliene Marija Antuanete. Vienīgi, ja 18. gadsimtā vajadzēja giljotīnu, 21. – pietika ar žagaru. Un vakardienas pēriens no Kanādas nemaina faktu – Latvija spēlē Pasaules kausa Top-16! Bet varbūt neapstāsies arī pie tā? Šīs nedēļas "Bufetes" viesa krēslā bijušais Latvijas izlases kapteinis un treneris, tagad Daiņus Adomaiša asistents Tokijas "Alvark" klubā Japānā – Uvis Helmanis.

"Bufete" ir podkāsts par sportu, kas pulsē ar regularitāti reizi nedēļā un ko veido Latvijas sporta saimniecībā labi atpazīstamas mediju personības – sporta medija MVP galvenais redaktors Ingmārs Jurisons un tv3.lv sporta redaktors Jānis Janševics. Aicinot studijā arī trešo sarunu biedru, podkāsta viesi, katrā no epizodēm apmēram stundas garumā apspriež Latvijas un pasaules sporta aktualitātes. Audio versijā podkāstu iespējams klausīties arī "Spotify", "Apple Podcasts" un "Podbean" platformās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!