Foto: Ilmārs Znotiņš, prezidenta kanceleja

"Mums ir sapņu komanda! Kamēr es pa Artūra Žagara un Artūra Strautiņa dzimto Pumpuru skolu (man arī tur palaimējas mācīties), puiši uzvar Spāniju! Apsveicu!," sociālajā medijā "X" (iepriekš "Twitter") Latvijas basketbola izlasi ar izcīnīto uzvaru pār Spāniju apsveicis Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš pats Zinību dienā piektdien apmeklēja arī Jūrmalas Pumpuru vidusskolu, kurā pats mācījies.

"Mēs esam un būsim tie labākie Un, ja Dievs dos mums uzvarēt Tad mēs iesim tik tālu, cik varēsim Un — tā tik turēt!", sveicienā rakstījis prezidents.


Jau rakstīts, ka Rinkēvičs 1. septembrī viesojās gan skolā Pumpuros, gan apmeklēja svinīgos pasākumus Rīgas Lietuviešu vidusskolā un Rīgas Valsts klasiskajā ģimnāzijā. Īss foto ieskats viņa vizītēs šajās izglītības iestādēs apskatāms šeit:

Ar uzvaru Latvijas basketbolistus apsveikusi arī premjera amatam nominētā "Jaunās vienotības" politiķe Evika Siliņa, kā arī līdzšinējais premjers Krišjānis Kariņš.

Kā ziņots, Latvija ar vēl vienu vēsturisku uzvaru piektdien, 1. septembrī, spēra soli pretī Pasaules kausa basketbolā ceturtdaļfinālam, sensacionāli ar 74:69 (17:16, 12:16, 18:26, 27:11) pieveicot pašreizējo planētas spēcīgāko komandu — Pasaules kausa ieguvēju un Eiropas čempioni Spāniju.

Cilvēki sociālajos tīklos jau steiguši apsveikt izlasi ar uzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!