Fоtо: LETA

Ilggadējais Latvijas izlases basketbolists Mareks Mejeris veicis apjomīgu ziedojumu nodibinājumam "R.R. fonds" ar mērķi nodrošināt bezmaksas basketbola apguvi Liepājas sporta spēļu skolā pēc iespējas vairāk to bērnu, kuru ģimenēs ir finansiāli sarežģījumi.

Mejeris ir Liepājas basketbola audzēknis un fonda atbalstītāju lokā nonāca jau pērn, kad piedalījās labdarības treniņā kopā ar Tomu Leimani, Artūru Visocki-Rubeni, Kārli Žundu un Renāru Birkānu. Šā gada 13. septembrī Mejeris veica apjomīgu ziedojumu, kas ļaus izvērst Liepājā atbalstāmo sportistu loku.

Līdz šim "R.R. fonds" Liepājā nodrošināja bezmaksas sporta apguvi astoņiem jaunajiem sportistiem: basketbolā, džudo, brīvajā cīņā, sporta vingrošanā un peldēšanā. Jauniešiem tiek segti ikmēneša vecāku maksājumi sporta skolai, iegādāts inventārs, pilnībā apmaksāta dalība sacensībās un nometnēs. Pateicoties uzņēmumu "EazyBI" un "AE Partner" mērķtiecīgam atbalstam tieši Liepājas jauniešiem, kā arī tagad basketbolistam Mejerim, atbalstāmo sportistu skaits varēs sasniegt divciparu skaitli, dodot iespēju vēl vairāk bērniem bez maksas piedalīties basketbola treniņos un sacensībās. To, kurus bērnus virzīt atbalsta saņemšanai, lems Liepājas basketbola dzīves lietpratēji Artūrs Visockis-Rubenis un Mārtiņš Kozlovskis.

Mareks Mejeris: "Palīdzu, jo uzskatu, ka Liepājā basketbolam ir jābūt pieejamam sporta veidam jebkuram bērnam. Šādi varu palīdzēt to nodrošināt. Un priecājos, ka ir cilvēki, kas to padara iespējamu."

Nodibinājums "R.R. fonds" ir izveidots 2020. gada jūnijā ar mērķi nodrošināt dalību ārpusskolas aktivitātēs bērniem ar ne tiem vieglākajiem sadzīves apstākļiem. Sākuši ar trīs bērniem dibinātāju dzimtajā Siguldas Sporta skolā, trīs gadu laikā projekts izstiepies arī līdz Valmierai, Liepājai, Tukumam un Jaunpilij, ikdienā nodrošinot bezmaksas sporta apguvi vairāk nekā 30 bērniem, papildu tam Jaunpilī divas bērnu komandas pēc treniņiem saņem launagu.

Ārpus sporta, jau ceturto mācību gadu Siguldas novadā tiek īstenota arī mentoru programma pusaudžiem ar lielām grūtībām skolā un sadzīvē.


Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !