Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss var izvērtēt to, kā savas karjeras laikā progresējis Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki, jo viņš savas basketbolista karjeras sākumā spēlēja itāļa vadībā. Par savu pieredzi spēlējot Banki vadībā Cipruss pastāstīja sporta diskusiju raidījumā "eXi".

Cipruss 2000. gadā 18 gadu vecumā pievienojās Itālijas klubam "Pallacanestro Trieste", kuras galvenais treneris tolaik bija 36 gadus vecais Banki.

"Viņš toreiz bija traks, treniņi bija vājprāts. Bija ļoti grūti izdzīvot viņa skolu. Kā jau jebkurš profesionālis, viņš ir audzis un pilnveidojies. Tagad Luka Banki ir daudz nosvērtāks, daudz profesionālāks," stāstīja Cipruss. "Kā viņš ir pārveidojis Latvijas izlasi, viņš uzlicis pareizos akcentus, kā arī parādījis pārējiem treneriem darba ētiku. Ja mēs gribam sasniegt rezultātus ar ne tik zvaigžņotu sastāvu, kāds, piemēram, ir Spānijai un Francijai, mums ļoti jāpiedomā pie darba ētikas. Katra detaļa ir svarīga, ņemot vērā mūsu mazo populāciju."

"Banki ir nenormāli prasīgs," Cipruss turpināja. "Ja viņš kaut ko prasa, tad es zinu, ka tas ir tāpēc, lai mēs sasniegtu labākos rezultātus. Viņš iegulda smagu un detalizētu darbu, un tieši tas nesa tās uzvaras."

Sporta sarunu šovs "eXi" ir Jāņa Celmiņa un "Sportacentrs.com" veidots raidījums, kas katru otro ceturtdienu skatāms "TV4" kanālā, bet pēcāk arī portālā "Sportacentrs.com". Tajā bijušie sportisti apskata aktuālus sporta notikumus caur bijušo atlētu prizmu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!