Foto: Publicitātes foto

Turcijas basketbola klubs "Fenerbahce", ar kuru tikko trīs gadu līgumu noslēdza Latvijas izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars, devies uz agresorvalsti Krieviju, kur piedalīsies Vienotās līgas rīkotajā Superkausa izcīņā.

Žagars pēc līguma noslēgšanas ir izīrēts Lietuvas klubam Viļņas "Wolves", ar kuru jau aizvadījis pirmos treniņus. Žagars pēc šīs sezonas varētu konkurēt par vietu "Fenerbahce" rindās, un , ja gadījumā klubs turpinās piedalīties sacensībās pie agresoriem un Krievija nebūs pilnībā atstājusi Ukrainas teritoriju, Latvijas basketbolistam var nākties saskarties ar grūtībām.

Labi zināms, ka Latvijas sportisti nedrīkst piedalīties nekādās sacensībās agresorvalstī Krievijā vai tās sabiedrotajā Baltkrievijā. Tie sportisti, kuri izvēlējušies spēlēt agresorvalstī, zaudē iespēju spēlēt Latvijas izlasē un nevar kandidēt uz valsts finansējumu.

"Fenerbahce" un vēl viens Turcijas klubs "Bešiktaš" kopā ar sešiem Krievijas klubiem šajā nedēļas nogalē aizvadīs Vienotās līgas Superkausa izcīņu. Turcija ir viena no retajām pasaules valstīm, kas vēl uztur saikni ar agresorvalstīm sporta jomā, tāpēc "Fenerbahce" un "Bešiktaš" došanās uz Krieviju nav pārsteigums.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!