Foto: LETA
Papildu sponsori ir atvieglojuši izmaksas Latvijas basketbola turnīru televīzijas pārraidēm, pirmdien sarunā ar žurnālistiem teica Latvijas basketbola līgu direktors Salvis Mētra.

Latvijas basketbola sezona sāksies šajā nedēļas nogalē, kad pirmos mačus Latvijas-Igaunijas līgā aizvadīs pašmāju komandas.

"Prieks, ka Latvijā atgriezušies vairāki basketbolisti, un ceram, ka Dairis Bertāns, kurš ir viens no tiem, Latvijas-Igaunijas līgas vārdu padarīs atpazīstamāku Eiropā," teica Mētra.

Iepriekš šajā amatā strādājušais Kristaps Janičenoks vairākkārt uzsvēris, ka lielu daļu izmaksu sastāda televīzijas translācijas, kuras ir uz turnīra rīkotāju Latvijā pleciem.

"Šī problēma ir arī šajā sezonā, taču papildu sponsori ir atvieglojuši mūsu izmaksas. Ceram to sakārtot šajā sezonā, taču gribu uzsvērt, ka arī iepriekšējā sezonā bija uzlabojumi," teica Mētra.

Ieskaitot Nacionālās basketbola līgas mačus, kā arī kausa izcīņas atklāšanas spēli un finālspēli, Latvijas basketbola līgas plāno pārraidīt 90 spēles. Latvijas-Igaunijas līgas mačus arī šajā sezonā translēs kanāls TV4 un portāls "Sportacentrs.com".

"Pagaidām neejam to ceļu, ko igauņi, kuru spēles var abonēt par maksu. Mēs, kā Latvijas Basketbola savienība, esam gatavi šo summu segt no savas puses, lai atvieglotu skatītājiem situāciju un nonāktu pie maksimāli ērtākā risinājuma," skaidroja Mētra.

Tāpat viena no pēdējo gadu problēmām bijusi dažu klubu laicīgi nesamaksātā dalības maksa. Sastādot jauno budžetu, "astītes" ir arī pirms šīs sezonas, taču tās apsolīts dzēst, teica Mētra. "Sekošu līdzi, lai šīs astītes neievilktos, un mēs varētu samaksāt gan televīzijai, gan tiesnešiem," uzsvēra līgu direktors.

Šosezon Latvijas-Igaunijas līgā nebūs finālčetrinieka turnīra, kā arī spēles par trešo vietu. Ceturtdaļfināli un pusfināli būs līdz divām uzvarām, bet fināls - viena spēle - norisināsies neitrālā laukumā. Čempionātu plānots izspēlēt līdz martam vidum, bet grafikā izmaiņas var viest komandu dalība turnīros Eiropā.

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā ziemeļu kaimiņu komandas pirmos mačus aizvadīja jau iepriekšējā nedēļā, bet Latvijas vienības un Rīgā bāzētais Ukrainas klubs Slobožanskas "Prometey" turnīrā iesaistīties šajā nedēļas nogalē.

"Vēlējāmies sezonu sākt abās valstīs vienādi - 29.septembrī -, taču igauņiem ir Eirokausu komandas, kurām var vēlāk būt problēmas ar grafiku. Savukārt mums vairāku komandu treneri un arī spēlētāji bija iesaistīti Pasaules kausā. Draudzīgi vienojāmies, ka igauņi sāk ātrāk, taču ceru, ka tas neveidos nekādu handikapu," skaidroja Mētra.

"Pafbet" Latvijas-Igaunijas līgā Latviju šosezon pārstāvēs "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi".

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā Austrumu konferencē spēlēs "Gulbenes Buki"/BJSS, RSU/"VEF Rīga", "Latvijas Universitāte"/BS "Rīga", "Ķekava", "Līvāni"/BJBS, "Limbaži", "Ogre", "Bertānu Valmieras basketbola skola", "Sigulda"/"Modern house" un "Salaspils Sporta skola", bet Rietumos cīnīsies "Kandava"/"Anzāģe", "Jelgava", "Saldus", "Spars"/"Ventspils Augstskola", "Bauska", DSN/"Turība", "Liepāja"/LSSS, "Rīgas Tehniskā Universitāte", "Grobiņa", "Tukums"/TSS, "Talsi".

Savukārt "Aizdevums.lv" Reģionālajā basketbola līgā cīnīsies "Madona"/BJSS, "Jaunpils", "Jēkabpils SC"/"Sedumi", "Ādaži"/"Carnikava", "Mārupes Sporta centrs", "Salacgrīva", "East Ball"/RTDP, "Nīca"/"BLi", "Rūjiena", "Aizkraukle", "Roja", "Augšdaugavas novads", "Smiltene"/BJSS, "Cēsis"/"Cēsu Sporta skola", Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju augstskola", "Bauskas BJSS", "Babīte", Iecavas "Dartija", "Gulbenes Buki"/"BJSS Juniors", "Daugavpils Sporta skola", "Kandavas BJSS", "Cēsis", BJSS "Rīga"/"Centrs", BJBS "Rīga"/"Basketbola klase", "Basketbola klase"/"Valka" un "Līvāni"/"BJSS Juniors".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!