Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis kopā ar savu jauno komandu Bostonas "Celtics" treniņnometni gaidāmajai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonai uzsāks jau no pirmās dienas, sagaida kluba ģenerālmenedžeris Breds Stīvenss, kurš to atklāja intervijā medijam "Boston Globe".

Porziņģis maiņas darījuma rezultātā šovasar no Vašingtonas "Wizards" nonāca Bostonā, kas aizvadītajā sezonā spēlēja NBA finālā. Latvietis ar "Celtics" arī vienojās par līgumu līdz 2026. gadam, bet kājas savainojuma dēļ viņš nevarēja palīdzēt Latvijas izlasei tās debijā Pasaules kausā.

"Visi spēlētāji ir Bostonā, visi ir veseli," teica Stīvens. "Ja visiem izdosies bez problēmām aizvadīt šo nedēļu, tad mēs pilnā sastāvā sāksim trenēties nākamajā otrdienā. Mēs par to esam sajūsmināti."

Porziņģis Pasaules kausa izcīņā Latvijas izlases sastāvā nevarēja piedalīties plantārā fascīta dēļ. Stīvenss sacīja, ka sagaida Porziņģa dalību treniņnometnē jau no pirmās dienas.

"Kristaps aizvadītajās dienās treniņos skrēja. Es domāju, ka viņa treneri Latvijā un šeit darīja visu, lai izvairītos no savainojuma ieilgšanas. Tas bija svarīgākais. Viņš jūtas lieliski. Vēl nesen ar viņu runāju pa telefonu, un viņš teica, ka jūtas labi," turpināja "Celtics" ģenerālmenedžeris.

Aizvadītajā sezonā Porziņģis 65 spēlēs Vašingtonas "Wizards" sastāvā vidēji mačā guva 23,2 punktus, sasniedzot savu sezonas rekordu, izcīnīja 8,4 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,5 metienus.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!