Foto: LETA

Latvijas čempiones basketbolā "VEF Rīga" budžets gaidāmajā sezonā būs aptuveni 1,7 miljoni eiro, trešdien preses konferencē paziņoja kluba prezidents Gatis Jahovičs.

"VEF Rīga" komandas mērķi gaidāmajā sezonā ir tituli Latvijas čempionātā, Latvijas kausā un Latvijas-Igaunijas līgā, kā arī labāko sešpadsmitnieks FIBA Čempionu līgā.

"Lai gan iepriekšējais gads bija grūts, aktīvi strādājam pie sponsoru piesaistes un esam palielinājuši kluba budžetu, kas gaidāmajā sezonā plānots apmēram 1,7 miljonu eiro apmērā," teica Jahovičs.

Vairāk nekā 90% finansējuma ir no privātā sektora, taču klubs vēlētos lielāku pašvaldības atbalstu. "Ja Latvijā citas pilsētas dod četras līdz piecas reizes vairāk, nekā Rīgas pilsēta, tad man šķiet, ka tur kaut kas nav pareizi," teica Jahovičs, tajā pat laikā uzsverot, ka kluba vadības uzdevums ir censties pārliecināt pašvaldību par lielāka atbalsta lietderību.

Tāpat Jahovičs pastāstīja, ja būs skatītāju interese, tad Latvijas-Igaunijas līgā vairāk maču tiks aizvadīti "Arēnā Rīga". Pagaidām arēnā vienīgā mājas spēle ieplānota tikai ar "Prometey".

Šajā sezonā "VEF Rīga" turpinās sadarbību ar Rīgas Stradiņa universitāti, tāpat klubs uzsācis sadarbību ar projektu "Basketbola klase". "VEF Rīga" arī atjaunojusi Jevgenija Kisiela stipendiju, kuru saņems basketbola klases katras klašu grupas labākie audzēkņi, kuri uzrādīs labākos rezultātus mācībās.

"Basketbola klases" vadītājs Kristaps Kozlovskis uzsvēra, ka līdz šim tai pietrūka piramīdas, kam gatavot bērnus.

""VEF Rīga" arī dod savu artavu, palīdzot izglītot mūsu trenerus un augt meistarībā," uzsvēra Kozlovskis.

"VEF Rīga" arī nākamajā sezonā spēlēs FIBA Čempionu līgā, kur C apakšgrupā tiksies ar Turcijas klubu Stambulas "Dariššafaka", Spānijas vienību Tenerifes "Lenovo" un vienu no kvalifikācijas kārtas uzvarētājām.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!