Foto: AP/Scanpix/LETA

Vērienīgs maiņas darījums noticis Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) - Portlendas "Trail Blazers" uz Milvoki "Bucks" aizmainījusi savu ilggadējo līderi Deimienu Lilardu, vēsta ESPN.

Tas, ka 33 gadus vecā Lilarda dienas Portlendā ir skaitītas, praktiski bija zināms jau vasarā, kad spēlētājs pieprasīja maiņu, turklāt vēlējās nonākt Maiami "Heat" komandā. "Trail Blazers" vadībai sarunas ar šo klubu gan nebija sekmīgas, bet nu aizsargs nonācis "Bucks" komandā.

Lilarda maiņas darījumā iesaistītas trīs komandas - "Trail Blazers", "Bucks" un Fīniksas "Suns".

Portlenda par Lilarda aizmainīšanu saņems Džrū Holideju, vienu no "Suns" līderiem Deandē Eitonu, Tumani Kamaru un trīs "Bucks" izvēles tiesības nākotnes draftos.

Tikmēr "Suns" iegūs Jusufu Nurkiču, Greisonu Alenu, Narisu Litlu un Keonu Džonsonu.

Lilards nākamajos trīs gados saņems lielu atalgojumu. Par nākamo sezonu viņam pienākas 45,6 miljoni ASV dolāru, pēc tam alga palielinās vēl par trim miljoniem, bet 2025./26. gada sezonā tie jau ir teju 60 miljoni.

Aizvadītajā sezonā Lilards mačā pret Hjūstonas "Rockets" iemeta pat 71 punktu, bet visā regulārajā sezonā viņš vidēji guva 32,2 punktus, sasniedzot savas karjeras rekordu.

Portlendas komandu aizsargs pārstāvēja visu savu profesionālo karjeru jeb 11 sezonas. To laikā tikai vienreiz izdevās sasniegt Rietumu konferences finālu, cīņā par NBA titulu tā arī nopietni neiesaistoties.

Tikmēr "Bucks" ir 2021. gada NBA čempione, kas jau vairākas sezonas ir starp spēcīgākajām komandām visā līgā. Lilards šajā vienībā varēs apvienot spēkus ar grieķu superzvaigzni Janni Adetokunbo.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!