Fоtо: F64

Latvijas Basketbola savienība (LBS) iesniegusi pieteikumu Starptautiskajā Basketbola federācijā (FIBA) par 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra rīkošanas tiesību iegūšanu, vēsta portāls "sportacentrs.com".

LBS jau iepriekš darīja zināmu, ka meklēs iespējas pieteikties uz vienu no četriem 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem, tomēr norādīja, ka licences maksu, kas var sasniegt 2,6 miljonus eiro, paši nevarēs nomaksāt.

Šobrīd nav zināms, cik valstis vēlas iegūt tiesības rīkot olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrus, "sportacentram.com" stāstīja LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss. Cipruss pauda atzinību Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijai, kas atbalsta LBS iniciatīvu. Pagaidām gan finansiālais atbalsts turnīram valdībā nav skatīts.

Jau vēstīts, ka Latvijas basketbola izlase Pasaules kausa izcīņā izcīnīja piekto vietu, aizvadot izcilu debijas finālturnīru. Veiksmīgais turnīrs deva iespēju iegūt vietu kvalifikācijas turnīrā uz 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm.

2025. gadā Rīgā risināsies arī Eiropas basketbola čempionāts.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !