Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI
Gandrīz pusgadu pēc Latvijas basketbola trenera Andra Steļmaha skandāla sākuma atbildīgās sporta institūcijas nav spējušas ieraudzīt ētikas pārkāpumus viņa rīcībā, tādēļ Steļmaham ir aktīvs sporta speciālista sertifikāts. Treneris to arī izmanto un atsācis darbu Jūrmalas sporta skolā, trenējot jaunās basketbolistes 16-18 gadus veco meiteņu grupā.

Pāris mēnešus pēc Steļmaha skandāla sākuma par sporta speciālistu sertifikātiem atbildīgā Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) portālam "Delfi" skaidroja, ka pēc visu skaidrojumu sanemšanas lemšot par Steļmaha sertifikātu. Līdz šim nekādi konkrēti lēmumi nav pieņemti, bet punkts šajā lietā vēl nesot likts.

Ministru kabineta noteikumi Nr.77 "Noteikumi par sporta speciālistu sertifikācijas kārtību un sporta speciālistam noteiktajām prasībām" nosaka, ka sporta speciālista sertifikātu var anulēt, ja sporta speciālists pārkāpis sporta nozari regulējošos normatīvos aktus vai sporta ētikas normas. LSFP sporta speciālistu sertifikācijas komisija Steļmaha darbībā un rīcībā nav konstatējusi tik būtiskus pārkāpumus, lai viņam atņemtu sertifikātu. Turklāt iestādes baidās konstatēt ētikas pārkāpumus, jo Sporta likumā vai kādos noteikumos nav noteikts, kas un kādā veidā to var fiksēt.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!