Fоtо: Reuters/Scanpix/LETA

Viena no lielākajām Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznēm, Filadelfijas "76ers" līderis Džoels Embīds izlēmis spēlēt ASV izlasē un palīdzēt amerikāņiem Parīzes olimpiskajās spēlēs, vēsta ESPN.

NBA pagājušās regulārās sezonas vērtīgākais spēlētājs Embīds par savu lēmumu informējis ASV izlases izpilddirektoru Grantu Hilu. Embīds un NBA kādreizējā zvaigzne Hils tikās pirms pāris dienām Kolorādo, kur "76ers" aizvada treniņnometni, un tikšanās galvenais jautājums bija Embīda izvēle, kuru valsti viņš gatavs pārstāvēt.

Embīds ir dzimis Kamerūnā, bet viņam ir Francijas un ASV pilsonība. Francija nesen izgāzās Pasaules kausā, ieņemot tikai 18. vietu, tomēr francūži kā mājinieki sev jau garantējuši dalību Parīzes olimpiskajās spēlēs. ASV izlase Pasaules kausā palika bez medaļām, zaudējot trīs no pēdējām četrām spēlēm, tomēr ieguva ceļazīmi uz Parīzi. Savukārt Kamerūna sev vēl nav nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs.

ASV izlase pirmo reizi kopš tajā spēlē profesionāļi divos Pasaules kausos pēc kārtas nav tikusi pie medaļām. Pēc izgāšanās Pasaules kausā ASV izlases vadība cenšas izveidot zvaigžņotu komandu, kas Parīzē izcīnītu zeltu un atgrieztu ASV izlasi basketbola pasaules tronī. Interesi par spēlēšanu Parīzē izrādījušas vairākas NBA lielākā kalibra zvaigznes – Stefens Karijs (Goldensteitas "Warriors"), Lebrons Džeimss (Losandželosas "Lakers") un Kevins Durants (Fīniksas "Suns").

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !