Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvietis Kristaps Porziņģis naktī uz pirmdienu debitēja Bstonas "Celtics" sastāvā, gūdams 17 punktus un izcīnot uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmssezonas pārbaudes spēlē.

"Celtics" savu skatītāju priekšā ar 114:106 (20:29, 39:28 22:23, 33:26) uzvarēja Filadelfijas "76ers".

Porziņģis laukumā devās Bostonas komandas starta pieciniekā un uz parketa pavadīja 24:34 minūtes. Pa šo laiku latvietis iemeta 17 punktus - viņš realizēja trīs (3/4) divpunktu metienus, divus (2/3) tālmetienus un piecus (5/8) soda metienis.

Tāpat Porziņģa kontā piecas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viens bloķēts metiens, trīs kļūdas, divas piezīmes un +/- rādītājs +1.

Dueļa laikā latvietis atzīmējās ar vairākiem efektīgiem bumbas triecieniem grozā no augšas, turklāt jau pirmajā puslaikā viņš ar 100% precizitāti bija guvis 13 punktus.

No citiem spēlētājiem "Celtics" komandā 26 punktus guva Peitons Pričards, bet 19 punkti Džeilenam Braunam, kamēr vēl viens Bostonas līderes Džeisonas Teitums pievienoja 13 punktus un desmit atlēkušās bumbas.

"76ers" labā 24 punkti Tairīsam Maksijam, bet 14 iemesti punkti bija Džeidenam Springeram. Filadelfija šo maču aizvadīja bez savām lielākajām zvaigznēm Džoela Embīda un Džeimsa Hārdena.

Nākamā pārbaudes maču "Celtics" aizvadīs jau naktī uz otrdienu, kad tiksies ar Porziņģa pirmo NBA komandu Ņujorkas "Knicks". Regulāro sezonu Bostonas komanda sāks 25. oktobrī viesos pret "Knicks".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!