Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārbaudes spēlē guva 12 punktus un palīdzēja viņa jaunajai komandai Oklahomasitijas "Thunder" ar rezultātu 122:121 pārspēt Sanantonio "Spurs".

Šī Bertānam bija debija "Thunder" rindās, un latvietis laukumā pavadīja nepilnas 10 minūtes, kuru laikā viņš trāpīja četrus no sešiem tālmetieniem. Viņa kontā arī viena pārtverta bumba.

Latvietis laukumā devās otrā puslaika sākumā un nepilnās divās minūtēs realizēja trīs tālmetienus. Mirkli vēlāk grozā lidoja arī viņa ceturtais izpildītais trīspunktnieks, bet pēc tam divi Bertāna izdarītie metieni no spēles bija neprecīzi.


"Thunder" rindās rezultatīvākais ar 21 punktu bija Čets Holmgrēns, bet pa 14 punktiem guva Aizeja Džo un Lugentcs Dorts. Vēl 12 punktus guva arī Džeilens Viljamss. "Spurs" sastāvā 20 punktiem izcēlās šīs vasaras NBA drafta pirmais numurs Viktors Vembanjama, savukārt 15 punkti Malaki Brenhemam.

"Thunder" nākamo pārbaudes spēli aizvadīs naktī uz piektdienu, tiekoties ar Detroitas "Pistons".

Citā mačā Bostonas "Celtics" bez līderiem, tostarp arī latvieša Kristapa Porziņģa, izbraukumā ar 107:114 (29:28, 22:29, 34:34, 22:23) piekāpās Ņujorkas "Knicks" komandai.

Bostonas komandas rindās rezultatīvākais ar 21 punktu bija Peitons Pričards, bet 20 punktus guva Dalano Bantons, kamēr "Knicks" sastāvā ar 21 punktu izcēlās Imanuels Kviklijs, bet 12 punktus sakrāja Rovans Aleksandrs Barets.

"Celtics" treneri lēma šajā mačā spēlēt bez Porziņģa, Džeisona Teitama, Džeilena Brauna, Džrū Holideja, Ela Horforda un Derika Vaita

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!