Fоtо: LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis no Bostonas "Celtics" komandas ietekmīgā ASV sporta medija ESPN veidotajā Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) labāko spēlētāju rangā pirms jaunās sezonas ierindojas 62. vietā.

ESPN labāko spēlētāju rangu veido 13. gadu pēc kārtas. Porziņģis 2022. gadā šajā rangā ierindojās 86. vietā, bet pēc veiksmīgās sezonas Vašingtonas "Wizards" sastāvā viņam izdevās pakāpties 24 pozīcijas augstāk.

"Kā Porziņģis tiks galā ar to, ka no viņa sagaida vairāk? Pēc maiņas darījumiem "Celtics" pilnībā mainījusi identitāti. Bostonas klubam kopš 2016. gada sākuma ir vairāk izslēgšanas spēļu uzvaru nekā jebkurai komandai, izņemot Goldensteitas "Warriors". Porziņģis, kurš visas karjeras laikā aizvadījis tikai 10 izslēgšanas spēles, tagad tiks vērtēts pēc viņa snieguma nākamā gada pavasarī," norādīja žurnālists Tims Bontempss.

2021. gadā Porziņģis rangā bija atrodams 50. pozīcijā, 2020. gadā – 41. vietā, bet vēl gadu iepriekš latvietis šajā ekspertu aptaujā bija 34. vietā. 2018. gadā Porziņģis tika ierindots 59. vietā, bet 2017. gadā – 22. pozīcijā.

2023. gada rangā aiz Porziņģa palikuši tādi spēlētāji kā Rūdijs Gobērs (Minesotas "Timberwolves", 64. vieta), Kriss Pols (Goldensteitas "Warriors", 76. vieta), Rasels Vestbruks (Losandželosas "Clippers", 94. vieta) un Jons Valančūns (Ņūorleānas "Pelicans", 99. vieta).

Porziņģim priekšā ir aizvadītās sezonas NBA čempions Ārons Gordons (Denveras "Nuggets", 51. vieta), Goldensteitas "Warriors" basketbolisti Endrū Viginss un Dreimons Grīns, kuriem atvēlēta 54. un 55. vieta, bet 57. pozīcijā ierindots Zaions Viljamsons no "Pelicans" komandas, neraugoties uz to, ka viņa karjeru pamatīgi ietekmējuši savainojumi.

59. vietā ierindots Markuss Smārts, kurš tika iekļauts maiņas darījumā, kura rezultātā Porziņģis nonāca Bostonā, bet viņš pats – Memfisas "Grizzlies".

Aizvadītajā sezonā Porziņģis 65 spēlēs Vašingtonas "Wizards" sastāvā vidēji mačā guva 23,2 punktus, sasniedzot savu sezonas rekordu, izcīnīja 8,4 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,5 metienus.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !