Foto: FIBA

Latvijas basketbolista Mareka Mejera pārstāvētā Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania" vienība trešdien Polijā guva uzvaru ULEB Eirokausa mačā.

"U-Banca Transilvania" B grupas spēlē ar 70:67 (15:21, 18:15, 15:20, 22:11) pieveica Vroclavas "Slask".

Atskaitot pašu spēles sākumu, Rumānijas klubs ne mirkli nebija vadībā, līdz pat spēles beigām, mājiniekiem pēc neizšķirta (36:36) otrā puslaika sākumā trešās ceturtdaļas nogalē panākot 56:41 vadību.

Tomēr pēdējos četrus punktus spēlē guva viesi, izcīnot uzvaru. Jakuba Nizjola tālmetiens spēles pēdējā sekundē bija neprecīzs.

Mejeris laukumā pavadītajās 19 minūtēs un 47 sekundēs punktus neguva, nerealizējot pa trim divpunktu un trīspunktu metieniem. Viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, reizi pārķēra bumbu, izprovocēja divas piezīmes pretiniekiem, spēli beidzot ar efektivitātes koeficientu viens.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 24 punktiem, kā arī pa piecām atlēkušajām bumbām un pārķertām bumbām bija Deniss Sīlijs, bet 14 punktus sakrāja Andrija Stipanovičs.

Mājiniekiem 18 punktus, sešas atlēkušās bumbas un piecas kļūdas sakrāja Nizjols.

Jau ziņots, ka otrdien B grupā Andrejs Gražulis guva astoņus punktus "Dolomiti Energia" 72:79 zaudējumā savā laukumā Francijas "Bourg-en-Bresse", bet Roberts Blumbergs guva divus punktus Saloniku "Aris" 74:84 zaudējumā Panevēžā mačā ar Roberta Štelmahera vadīto Panevēžas "Lietkabelis".

Savukārt A grupā Rīgā bāzētā Ukrainas komanda "Prometey" viesos ar 70:92 piekāpās Stambulas "Bešiktaš".

Šajā sezonā ir mainīta Eirokausa izslēgšanas spēļu norise. "Play-off" sasniegs katras apakšgrupas sešas labākās komandas, un pirmās un otrās vietas ieguvējas uzreiz nodrošinās vietu ceturtdaļfinālā, pārējām četrām vienībām vispirms aizvadot astotdaļfināla mačus. Astotdaļfināla un ceturtdaļfināla pāros tiks aizvadīta tikai viena spēle, bet pusfināla un fināla sērijas tiks aizvadītas līdz trim vienas komandas uzvarām.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Spānijas komanda "Gran Canaria", kas finālā ar 71:67 uzvarēja Ankaras "Turk Telekom".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!