Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis naktī uz ceturtdienu iemeta 11 punktus un nespēlēja visu otro puslaiku Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārbaudes spēlē, kurā Bostonas "Celtics" svinēja uzvaru.

Bostonas komanda viesos ar 112:101 (35:31, 32:28, 23:16, 22:26) pieveica Filadelfijas "76ers". Šīs vienības savā starpā tikās jau naktī uz pirmdienu, Porziņģim piedzīvojot debiju "Celtics" sastāvā un svinot uzvaru.

Otrajā abu komandu mačā Porziņģis devās "Celtics" starta pieciniekā un nospēlēja tikai pirmo puslaiku. Latvietis uz parketa pavadīja 17:04 minūtes, kuru laikā guva 11 punktus - trāpīti abi tālmetieni un pieci (5/6) soda metieni, savukārt visi trīs divpunktnieki lidoja mērķim secen.

Tāpat Porziņģa kontā piecas atlēkušās bumbas, trīs kļūdas, viena piezīme un +/- rādītājs +8.

"Celtics" šajā mačā spēlēja bez savām zvaigznēm Džeisona Teituma un Džeilena Brauna, bet rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Peitons Pričards. Pa 15 punktiem tikmēr pievienoja ukrainis Svjatoslavs Mihaiļuks un Sems Hauzers.

Savukārt Filadelfijai nepalīdzēja tās līderis un pagājušās sezonas vērtīgākais basketbolists Džoels Embīds, sastāvā nebija arī Džeimsa Hārdena. Rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Kellijs Ubre.

Šī "Celtics" bija otrā uzvara trīs pārbaudes mačos. Abās uzvarās laukumā devies tieši Porziņģis, kamēr neveiksmē pret Ņujorkas "Knicks" viņš nespēlēja. Nākamā spēle Bostonas komandai paredzēta vien naktī uz 18. oktobrī, kad būs vēl viena spēkošanās ar Porziņģa pirmo NBA klubu "Knicks".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!