Foto: Boston Celtics

Kristapam Porziņģim savā jaunajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Bostonas "Celtics" ir iespēja nākamajā sezonā ierakstīt savu vārdu NBA vēsturē.

"NBC Sport" norāda, ka Porziņģis ir NBA vēsturē garākais basketbolists, kurš ir arī labs tālmetienu izpildītājs. Pagājušajā sezonā viņš izpildīja 356 trejačus, no tiem realizējot 137 jeb 38,5 % (otrs labākais procentuālais rādītājs sezonā NBA karjerā).

NBA karjeras laikā liepājnieks ir realizējis 737 tālmetienus un viņš šosezon var sasniegt 800 precīzo tālmetienu robežu. Līdz šim NBA vēsturē neviens basketbolists, kura augums pārsniedz septiņas pēdas [ASV auguma mērvienība] jeb 213,36 centimetrus, nav spējis sasniegt šo robežu. Porziņģa augums ir 221 centimetrs jeb septiņas pēdas un trīs collas.

Porziņģis pagājušajā sezonā vidēji spēlē realizēja 2,1 tālmetienu. Ja viņš turpinās spēlēt šajā līmenī, tad NBA vēsturiskās robežlīnijas sasniegšanai Porziņģim vajadzētu apmēram 30 spēles.

Visticamāk, Porziņģis savos statistikas rādītājos pārsniegs vēl vienu robežlīniju. Viņa kontā šobrīd ir 7876 punkti un jau pirmajos mačos viņš var sasniegt karjerā 8000 gūto punktu robežu. Kā norāda "NBC Sport", ja liepājnieku nevajās traumas, tad viņš sezonas izskaņā, visticamāk, sasniegs arī 9000 punktu robežu.

Pagājušajā sezonā Porziņģis guva 1505 punktus un tā viņam bija rezultatīvākā sezona karjerā, bet 1000 punktu robežu sezonā viņš nebija sasniedzis tikai vienu reizi. Šobrīd ar karjerā gūtajiem 7876 punktiem NBA visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Porziņģis ieņem 559. vietu, bet, veiksmīgi un rezultatīvi aizvadot sezonu, liepājnieks prognozējamie ielauzīsies TOP 500.

NBA jaunā sezona sāksies 24. oktobrī, bet "Celtics" savu pirmo maču aizvadīs 26. oktobra rītā pēc Latvijas laika, tiekoties ar liepājnieku pirmo NBA klubu – Ņujorkas "Knicks".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!