Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" otrdien, 17. oktobrī, Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra pirmajā spēlē savā laukumā uzņems Turcijas komandu Stambulas "Dariššafaka", kuru pārstāv bijušie rīdzinieki Jānis Timma un Kails Olmens.

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19, un tiešraidē to translēs kanāls "Go3 Sport 3".

Latvijas čempione "VEF Rīga" C grupā tiksies arī ar Spānijas vienību Tenerifes "Lenovo" un Francijas klubu "Cholet".

Kādreizējā ULEB Eirolīgas dalībniece "Dariššafaka" FIBA Čempionu līgā spēle ceturto sezonu pēc kārtas, iepriekšējās divās sasniedzot labāko sešpadsmitnieku. Aizvadītajā sezonā Stambulas klubs Turcijas regulārajā čempionātā ieņēma sesto vietu, bet izslēgšanas turnīrā apstājās ceturtdaļfinālā.

Stambulas komandas rindās spēlējis arī Aizija Pinjeiro, kuram tieši Turcijas klubs bija nākamā pieturvieta Eiropā pēc pirmās sezonas ar "VEF Rīga".

Rīdzinieki Latvijas-Igaunijas līgas sezonas ievadā uzvarējuši divās no četrām spēlēm un jau paspējuši pārtraukt sadarbību ar saspēles vadītāju Mārci Vītolu un amerikāņu centra spēlētāju Āronu Džounsu. Toties komandas rindas papildinājis Puertoriko izlases spēka uzbrucējs Arnaldo Toro Barea.

Stambulas vienība Turcijas meistarsacīkstēs aizvadījusi trīs spēles un uzvarējusi divās no tām. Timma vidēji mačā guvis 6,5 punktus, Olmens - 13,3 punktus un atdevis 5,0 rezultatīvas piespēles, produktīvi bijuši arī Meisons Džounss ar caurmērā 13,5 punktiem un Deivids Makormaks ar 11,0 punktiem un 8,0 bumbām zem groziem.

Jāņa Gailīša vadītās komandas pieteikumā FIBA Čempionu līgai ir Brendans Edamss, Dairis Bertāns, Roberts Bērziņš, Roberts Blūms, Rodrigo Būmeisters, Raivo Butirins, Elaidža Klerenss, Māris Gulbis, Aleksanders Madsens, Aizija Pinjeiro, Pēteris Pinnis, Alberts Putāns un Arnaldo Toro Barea.

Pamatturnīrā, tāpat kā iepriekšējā sezonā, pirmajā posmā 32 komandas būs sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām katrā. Grupu uzvarētājas nodrošinās vietu otrajā posmā, bet vēl astoņas komandas tiks noskaidrotas "play-in" kārtā, kurā piedalīsies otro un trešo pozīciju grupā ieņēmušās vienības.

Pērn "VEF Rīga" savā ceturtajā Čempionu līgas sezonā nepārvarēja pirmo posmu, ieņemot pēdējo vietu apakšgrupā, kurā bija jātiekas ar Manrezas "Baxi", Lisabonas "Benfica" un Limožas CSP. Maijā par čempioni tika kronēta Vācijas komanda Bonnas "Telekom", kas finālā ar 77:70 uzvarēja Jeruzalemes "Hapoel".

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !