Fоtо: Boston Celtics

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētajai Bostonas "Celtics" komandai 2023./2024. gada sezonā varētu būt lielākais uzvaru skaitu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), liecina ESPN žurnālista Kevina Peltona veiktā statistika analīze.

Šajā analīzē ņemtas vērā spēlētāju statistikas prognozes, kas balstītas uz iepriekšējo sezonu sniegumu. Izvērtējot aizvadītajās trīs sezonās izlaistās spēles, veikts aptuvenais aprēķins, cik spēles katras komandas spēlētāji varētu nospēlēt nākamajā sezonā.

Pagājušajā sezonā Peltona uz statistiku balstītās prognozes esot bijušas 60% precīzas.

Arī aizvadītajā sezonā "Celtics" tika prognozēts lielākais uzvaru skaits, taču Bostonas komanda ar izcīnītām 57 uzvarām ierindojās otrajā vietā. Vienu uzvaru vairāk izcīnīja Milvoki "Bucks", taču "Celtics" bija labākā gūto un zaudēto punktu starpība visā līgā. Pēc Kristapa Porziņģa un Džrū Holideja pievienošanās Bostonas vienībai atkal tiek prognozēta lieliska sezona, un šoreiz pēc apkopotās statistikas tā varētu izcīnīt 54,3 uzvaras.

Otrajā vietā Austrumu konferencē un visā līgā šajās prognozēs ierindojas Klīvlendas "Cavaliers" (48,6) un Milvoki "Bucks" (48,5).

Tiek prognozēts, ka Dāvja Bertāna pārstāvētā Oklahomasitijas "Thunder" gūs 39,1 uzvaru, kas šajā aplēsēs Rietumu konferencē dod 11. vietu. Pagājušajā sezonā "Thunder" ievērojami progresēja, taču Peltons norāda, ka statistiski ļoti bieži vērojama tendence, ka komanda pēc izrāviena sezonas nākamajā gadā gūst vidēji par 0,4 uzvarām mazāk.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !