Foto: FIBA

Latvijas komanda "VEF Rīga" otrdien, 17. oktobrī, Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra pirmajā spēlē savā laukumā ar 75:84 (18:33, 25:24, 14:14, 18:13) zaudēja Turcijas komandai Stambulas "Dariššafaka", kurā līdera lomu cīņas sākumā uzņēmās latvietis Jānis Timma.

Latvijas komandas sastāvā rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Elaidža Klerenss, bet 17 punktus pievienoja Brendans Adamss. 12 punktus iemeta Aleksandrs Madsens.

Savukārt "Dariššafaka" rindās līderis bija bijušais "VEF Rīga" leģionārs Kails Olmens, kurš guva 21 punktu, bet 19 punktus un 12 atlēkušās bumbas pievienoja Deivids Makormaks.

Tikmēr Timma cīņu noslēdza ar astoņiem gūtiem punktiem un trim rezultatīvām piespēlēm 23 minūtēs. Viņš devās Stambulas komandas starta pieciniekā.

Cīņas sākums aizkavējās par desmit minūtēm, jo "Arēnā Rīga" bija tehniskas problēmas ar tablo. Stambulas komandai padevās labāks cīņas sākums - pēc Timmas piespēles rezultātu ar metienu no groza apakšas atklāja Ridvals Encels, bet pēc tam latviešu uzbrucējs realizēja divus tālmetienus pēc kārtas, panākot "Dariššafaka" komandai 8:2 vadību. Pirmajās minūtēs laukumā bija vērojama gana līdzvērtīga cīņa, tomēr izšķirošie notikumi risinājās pirmās un otrās ceturtdaļas mijā.

Pirmā ceturkšņa izskaņā "VEF Rīga" pēc Aleksandra Madsena metiena pietuvojās līdz 16:18, tomēr līdz pārtraukumam viesi pamanījās veikt 15:2 izrāvienu, bet otrās ceturtdaļas ievadā Stambulas kluba vadība bija jau teju 20 punkti (39:20). No šāda nokdauna Latvijas čempioni tā arī neatguvās, turklāt Turcijas komandas pārsvars vienubrīd bija pat 24 punkti.

Pašās cīņas beigās rīdzinieki padarīja rezultāta starpību pieklājīgāku, bet tas bija tad, kad "Dariššafaka" jau bija samazinājusi ātrumus.

"VEF Rīga" C grupā tiksies arī ar Spānijas vienību Tenerifes "Lenovo" un Francijas klubu "Cholet".

Portāls "Delfi" piedāvāja "VEF Rīga" un "Dariššafaka" mača teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!