Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis otrdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārbaudes spēlē izcēlās ar 20 punktiem un palīdzēja viņa pārstāvētajai Bostonas "Celtics" izcīnīt uzvaru, bet Dāvis Bertāns Oklahomasitijas "Thunder" panākumā guva sešus punktus.

"Celtics" savā laukumā ar rezultātu 123:110 pārspēja Ņujorkas "Knicks" komandu, veiksmīgi turpinot gatavošanos sezonai.

Porziņģis šajā mačā nospēlēja 27:55 minūtes, kuru laikā realizēja četrus tālmetienus (4/8) un četrus divpunktu metienus (4/5). Viņš izcīnīja arī astoņas atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumba, bloķēja divus metienus, pieļāva divas kļūdas un nopelnīja +/- rādītāju +14.

"Celtics" rindās rezultatīvākais ar 28 punktiem bija Džeisons Teitums, kurš arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, 17 punkti un sešas rezultatīvas piespēles Džeilena Brauna kontā, bet 15 punktus guva Sems Hauzers.

Kventins Graimss guva 22 punktus "Knicks" komandas labā, bet 16 un 15 punktus sameta Mailzs Makgraimss un Donte Divičenzo.

Savukārt "Thunder" savā laukumā ar rezultātu 124:101 pieveica Milvoki "Bucks".

Bertāns nospēlēja tikai 7:04 minūtes, kuru laikā realizēja divus tālmetienus (2/4) no četriem. Viņš arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, izdarīja vienu piespēli un pārtvēra divas bumbas. Latvieša +/- bija +3.

"Thunder" vienībā ar 19 punktiem, septiņām piespēlēm un piecām piespēlēm izcēlās Džošs Gidijs, bet pa 18 punktiem pievienoja Džeilens Viljamss un Čets Holmgrēns. Šejam Gildžesam-Aleksandram izdevās samest desmit punktus, izcīnīt piecas atlēkušās bumbas un izdarīt piecas rezultatīvas piespēles.

"Bucks" komandā 20 punktus guva Maliks Bīslijs, bet Jannis Adetokunbo izcēlās ar 18 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!