Foto: FIBA

Tas, cik ilgu laiku Latvijas basketbolists Artūrs Žagars savainojuma dēļ nevarēs spēlēt kļūs zināms tikai pēc operācijas, sarunā ar "Latvijas Radio" stāstīja Viļņas "Wolves" prezidents Rimants Kaukēns.

Jau vēstīts, ka ceturtdien oficiāli kļuva zināms, ka Žagaram plīsusi kreisā ceļgala sānu saite, kā rezultātā viņam būs jāizlaiž vismaz pieci mēneši. Talantīgajam basketbolistam Turcijā drīzumā gaidāma operācija.

Ja Žagaram tiešām būs tikai jau konstatētie kreisā ceļgala iekšējo sānu saišu bojājumi, viņa atgriešanās laukumā pašreizējās sezonas beigās varētu kļūt par reālu scenāriju. Ja būs sarautas tikai ceļgala iekšējās sānu saites, traumu varētu sadziedēt četros mēnešos, sacīja Kaukēns. Viņš paskaidroja, ka pēc magnētiskās rezonanses attēliem ir vēl neskaidrības, un gala aina būs redzama tikai ķirurgam operācijas laikā.

"Varbūt būs labāks rezultāts un atlabšana nekā prognozēts, bet pēc operācijas viņš varētu būt ārā uz visu sezonu. Taču cerība ir. Tajā pašā laikā jārēķinās, ka situācija var izvērsties arī tā, ka Artūrs nespēlēs 10 mēnešus," stāstīja Kaukēns. "Viņš ir cīnītājs un man nav šaubu, ka viņš atgriezīsies tāds, kādu viņu zinām. Pašlaik vissvarīgākais ir laba operācija. Novēlam viņam būt pacietīgam un veikt labāko iespējamo rehabilitāciju."

Sākotnēji bija bažas, ka Žagars būs pārrāvis krusteniskās saites, kas paredzētu teju sezonas izlaišanu, taču šobrīd izskatās, ka sliktākās prognozes nav piepildījušās.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!