Fоtо: AFP/Scanpix/LETA

Grieķu superzvaigzne Jannis Adetokunbo uz trim gadiem pagarinājis līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Milovoki "Bucks".

Kā vēsta ESPN, grieķu uzbrucējs jaunā līguma ietvaros trīs gados saņems 186 miljonus ASV dolāru.

Jau pirms trim gadiem Adetokunbo parakstīja piecu gadu un 228,2 miljonu dolāru kontraktu ar "Bucks", kas noslēgtos pēc 2024./25. gada sezonas, bet nu vienošanās pagarināta vēl par trim gadiem. Divkārtējais NBA vērtīgākais spēlētājs gan varēs pats izvēlēties, vai noslēdzošo kontrakta gadu turpināt, vai arī izmēģināt laimi brīvo aģentu tirgū.

Tādējādi 28 gadus vecā Adetokunbo līgums noslēgsies vienā laikā ar "Bucks" jaunieguvumu Deimienu Lilardu. Līdz ar jauna kontrakta noslēgšanu Milvoki klubs nodrošinājies pret iespēju, ka Grieķijas superzvaigzne 2025. gadā kļūtu par brīvo aģentu.

"Bucks" ar 15. numuru izvēlējās Adetokunbo 2013. gada draftā, uzbrucējam laika gaitā kļūstot par vienu no dominējošākajiem NBA basketbolistiem. Pagājušajā sezonā viņš regulārajā sezonā 63 mačos vidēji iemeta 31,1 punktu un izcīnīja 11,8 atlēkušās bumbas, aizvadot karjeras rezultatīvāko sezonu.

Adetokunbo ir tikai viens no trim spēlētājiem NBA vēsturē, kurš spējis iegūt regulārās sezonas un finālsērijas MVP, kā arī labākā aizsardzības spēlētāja balvas. Iepriekš ko tādu spējuši paveikt tikai leģendārie Maikls Džordans un Hakīms Oladžuvons.

Grieķis kopā ar Milvoki komandu 2021. gadā izcīnīja NBA čempiontitulu. Jauno sezonu "Bucks" sāks ceturtdien, kad uzņems Filadelfijas "76ers".

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !