Foto: FIBA
Ņemot vērā situāciju Izraēlā un drošības apsvērumus, FIBA Eiropas nodaļas izpildkomiteja mainījusi Eiropas sieviešu basketbola čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles ar Izraēlas valstsvienības līdzdalību, līdz ar to mainījies arī Latvijas izlases spēļu kalendārs.

Latvijas grupas spēle Izraēla – Īrija no 9. novembra pārcelta uz 2024. gada 8. februāri, bet spēle Latvija – Izraēla no 12. novembra pārcelta uz 11. februāri.

Līdz ar to Latvijas sieviešu valstsvienība novembrī aizvadīs tikai vienu spēli – ceturtdien, 9. novembrī, Puatjē (Poitiers) ar Francijas izlasi.

Latvijas valstsvienības kandidāšu saraksts tiks publicēts nākamās nedēļas sākumā, treniņnometne sāksies pirmdien, 6. novembrī.

2025. gada Eiropas sieviešu basketbola čempionāta kvalifikācijas turnīrā piedalās 36 valstu komandas, tai skaitā visas četras rīkotājvalstis – Čehija, Grieķija, Itālija un Vācija, kam garantēta vieta finālturnīrā. Tās veidos vienu grupu un savā starpā izspēlēs pārbaudes turnīru. Pārējās 32 komandas tika sadalītas astoņās grupās un cīnīsies par 12 ceļazīmēm. Ceļazīmi uz finālturnīru saņems astoņu kvalifikācijas grupu uzvarētājas un četras labākās otro vietu ieguvējas.

A grupa: Spānija, Nīderlande, Austrija, Horvātija
B grupa: Ungārija, Bulgārija, Somija, Slovēnija
C grupa: Beļģija, Lietuva, Azerbaidžāna, Polija
D grupa: Lielbritānija, Dānija, Igaunija, Zviedrija
E grupa: Francija, Izraēla, Īrija, Latvija
F grupa: Turcija, Rumānija, Islande, Slovākija

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!