Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Latvijas basketbolists Artūrs Žagars varētu salīdzinoši ātri atgūties no savainojuma, tomēr Stambulas "Fenerbahce" nevēlas steigties un lieki riskēt, intervijā podkāstā "Bufete" stāstīja Žagara draugs, bijušais basketbolists un tagadējais individuālais treneris Žanis Peiners.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā oficiāli kļuva zināms, ka Žagaram plīsusi kreisā ceļgala sānu saite, kā rezultātā viņam būs jāizlaiž vismaz pieci mēneši. Traumu Žagars guva 14. oktobra spēlē, kurā viņa pārstāvētais Viļņas "Wolves" spēkojās pret Panevēžas "Lietkabelis". Žagars pagarinājumā caurgājiena laikā pēc sadursmes ar pretinieku aizsargu palika guļam uz zemes un saķēra ceļgalu.

"Godīgi sakot, man nekāda baigā uztraukuma nav, jo mums izlasē ir spēlētāji, kuri divas vai trīs reizes "krustenes" (ceļgala krusteniskās saites) plēsuši. Žagaram nav "krustene", viņam savainota ir cita saite. Nav arī paziņots fakts, ka vajadzēs operāciju taisīt. To viņi vēl spriež ar dakteriem," Peiners zināja teikt. "No tādas traumas var salīdzinoši ātri atgūties, bet Stambulas "Fenerbahce" negrib steidzināt un riskēt. Viņi grib kārtīgi sadziedēt un pieslīpēt lietas, lai sagatavotu Žagaru uz nākotni.'

Peiners arī atgādināja, ka Žagaram aizvadītajos mēnešos bija liela slodze gan Latvijas izlasē, gan "Wolves" sastāvā. "Tā bija ļoti neveiksmīga epizode. Viņš sadziedēsies, viņš būs gatavs. Viņam kājas ir jaudīgas, tās nav ļenganās un tievās kājas," viņš turpināja.

Peiners stāstīja, ka arī citam Latvijas basketbolistam Rihardam Lomažam ir spēcīgas kājas, un tas viņam palīdzēja otrajā oficiālajā mačā pēc ceļgala krustenisko saišu traumas izārstēšanas gūt 31 punktu Turcijas kluba Denizli "Yukatel Merkezefendi" sastāvā.

Kā zināms, Žagars "Wolves" komandai ir izīrēts no Stambulas "Fenerbahce", ar kuru latvietis noslēdza līgumu pēc teicamā snieguma Pasaules kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!