Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien ar 30 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām debitēja Bostonas "Celtics" sastāvā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta pirmajā mačā, palīdzot savai jaunajai komandai ar rezultātu 108:104 izbraukumā pārspēt Ņujorkas "Knicks".

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 38 minūtes, kuru laikā viņš realizēja trīs divpunktu metienus (3/6), piecus tālmetienus (5/9) un deviņus soda metienus (9/10). Latvietis izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bloķēja četrus pretinieku metienus, nopelnīja četras piezīmes, pieļāva vienu kļūdu un maču noslēdza ar +/- rādītāju +13.

Latvijas basketbolists jau pirmajā ceturtdaļā realizēja trīs tālmetienus un guva 15 punktus, palīdzot "Celtics" izvirzīties vadībā ar 30:18. Pēc tam teju astoņas minūtes latvietis neizdarīja nevienu metienu pa grozu. Ļoti svarīgu lomu viņš spēlēja mača galotnē, kad nedaudz vairāk nekā divas minūtes pirms pamatlaika beigām realizēja četrus soda metienus pēc kārtas, izlīdzinot rezultātu 101:101. Tad 1:29 minūtes pirms spēles beigu sirēnas Porziņģis pēc "Celtics" zvaigznes Džeisona Teituma piespēles realizēja tālmetienu un deva vadību savai jaunajai komandai. Savukārt vēl brīdi vēlāk Porziņģis ar diviem soda metieniem nostiprināja savas komandas vadību (106:102).

"Celtics" rindās liepājnieks ar 30 punktiem bija otrais rezultatīvākais spēlētājs. Par viņu vairāk punktus guva tikai Teitums, kurš izcēlās ar 34 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām. Deriks Vaits guva 12 punktus, bet 11 punkti Džeilena Brauna kontā.

Debitējot oficiālā "Celtics" mačā, nevienam citam spēlētājam nav izdevies gūt tik daudz punktus kā Porziņģim. Līdz šim šis rekords piederēja Dominikam Vilkinsam, kurš 1994. gadā savā pirmajā "Celtics" spēlē guva 24 punktus.

"Knicks" sastāvā pa 24 punktiem guva Rouens Aleksandrs Berets un Imanuels Kviklijs, 15 punktus guva Džeilens Bransons, savukārt ar 14 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Džūliuss Rendls.

Kā zināms, tieši "Knicks" sastāvā Porziņģis sāka savu NBA karjeru, un viņu 2015. gada NBA draftā izvēlējās ar ceturto numuru. Šajā vienībā viņš nospēlēja līdz 2017./2018. gada sezonai, bet ziemā pēc nesaskaņām ar kluba vadību tika aizmainīts uz Dalasas "Mavericks".

Citā NBA spēlē Dāvis Bertāns palika uz rezervistu soliņa un savu debiju oficiālā mačā Oklahomasitijas "Thunder" vienībā vēl nepiedzīvoja, bet viņa pārstāvētā komanda izbraukumā ar 124:104 pārspēja Čikāgas "Bulls"

Bertāns bija spēles pieteikumā, tomēr šoreiz galvenais treneris nolēma viņu laukumā vēl nesūtīt.

"Thunder" komandā 31 punktu un 10 rezultatīvas piespēles iekrāja Šejs Gildžess-Aleksandrs, bet pa 16 punktiem guva Džošs Gidijs un Čets Holmgrēns. "Bulls" rindās Demārs Derouzans guva 20 punktus, 16 punkti Zakam Lavīnam, bet 15 punktus guva Koubijs Vaits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!