Fоtо: FIBA

Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" iesniegs protestu Starptautiskajai Basketbola federācijai (FIBA) par skandalozo spēles noslēgumu FIBA Čempionu līgas izbraukuma spēlē pret "Cholet", paziņoja klubs.

Jau vēstīts, ka sākotnēji "VEF Rīgas" un "Cholet" spēles pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 74:74, tomēr pagarinājums netika iesākts. Pēc ilgas skaidrošanās "VEF Rīga" tika atņemts nepareizi ieskaitītais punkts ceturtās ceturtdaļas vidū, tāpēc rīdziniekiem nācās samierināties ar sāpīgu un skandalozu zaudējumu.

"Tā bija rupja spēles rīkotāju kļūda, kas beigās deva "Cholet Basket" uzvaras vērtu priekšrocību. Piešķirot "VEF Rīga" komandai zaudējumu šādā situācijā, klaji pārkāpts sportiskais princips," savā paziņojumā raksta "VEF Rīga". "Visi spēlētāji laukumā vadījās pēc datiem, kas bija uz tablo, un norādēm, ko deva spēles tiesneši un sekretariāta galdiņš. Spēles uzvarētājs nevar tikt noteikts pēc spēles beigu signāla, vēlreiz pārskaitot punktus."

"Objektīvākais risinājums būtu bijis aizvadīt pagarinājumu, un tā laikā tiesneši varētu arī labot rezultātu. Šāda tehniskā personāla kļūda tika labota ļoti novēloti, pieļaujot nesamērīgu un neobjektīvu kaitējumu kādai no komandām. Uzskatām, ka nav pat jāpaskaidro, ka, ja mēs zinātu, kāds ir rezultāts, tad spēles galotni spēlētu citādi. Pašreiz sniedzam protestu FIBA par šīs spēles norisi un iznākumu," teikts "VEF Rīga" paziņojumā.

Savukārt FIBA Čempionu līga savā paziņojumā norāda, ka tad šāda tipa kļūdas var labot arī pēc spēles, ja vien nav parakstīts spēles protokols. Saskaņā ar FIBA Sacensību noteikumiem viss bijis korekti.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !