Foto: Kadrs no video

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis savu debiju Bostonas "Celtics" sastāvā aizvadīja Ņujorkā pret savu pirmo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu "Knicks", un šīs vienības līdzjutēji atkārtoti apliecināja, ka īsti nav piedevuši latvietim par to, kā abu pušu sadarbība pārtrūka.

Jau vēstīts, ka trešdien Porziņģis ar 30 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un četriem bloķētiem metieniem sekmēja "Celtics" uzvaru pār "Knicks" ar rezultātu 108:104.

Pamatlaika izskaņā Porziņģis izcīnīja atlēkušo bumbu pēc pretinieku komandas spēlētāja neprecīzā metiena, bet cīņā zem groza viņš nejauši trāpīja pa zodu "Knicks" spēlētājam Aizejam Hartenštainam. Pēc šīs epizodes līdzjutēji veltīja rupjus saukļus Porziņģa virzienā.

"Nē, es neko nedzirdēju," ar smaidu sejā teica Porziņģis. "Tas viss notika nejauši. Es izcīnīju atlēkušo bumbu, bet tikai pēc video atkārtojuma noskatīšanās arēnas ekrānā es sapratu, cik spēcīgi viņam trāpīju. Viņam žoklis nokustējās, tā kā tiešām labi trāpīju. Tad iesaistījās pūlis. Man tas bija jautri. Es to izbaudīju. Es to izmantoju kā motivāciju, lai spēles beigās nospēlētu labi."

"Spēlēt bija ļoti, ļoti jautri, jo atmosfēra bija interesanta," latvietis turpināja. Viņš uz faniem neesot bijis dusmīgs. Kad Porziņģis esot dusmīgs, tad viņš nevar parādīt savu labāko sniegumu, viņš skaidroja. Liepājnieks arī stāstīja, ka spēlēšana Ņujorkā vienmēr ir īpaša gan kā mājiniekam, gan kā viesim.

"Bija brīdis, kad fani satrakojās un pamudināja "Knicks" uz atspēlēšanos. Taču mēs saglabājām nosvērtību, mieru un spējām pielikt punktu spēlei. Tas bija labs mačs," latvietis turpināja, pastāstot nedaudz vairāk arī par svarīgo tālmetienu pamatlaika izskaņā. "Protams, tas bija svarīgs metiens, taču šī bija kārtīga komandas uzvara. Visi deva pienesumu. Peitons Pričards laukumā iznāca auksts un trāpīja svarīgus soda metienus. Džeisons Teitums visa mača garumā mūs vilka. Zinājām, ka būs smaga spēle, bet novedām līdz uzvarai."

Kā zināms, tieši "Knicks" sastāvā Porziņģis sāka savu NBA karjeru, un viņu 2015. gada NBA draftā izvēlējās ar ceturto numuru. Šajā vienībā viņš nospēlēja līdz 2017./2018. gada sezonai, bet ziemā pēc nesaskaņām ar kluba vadību tika aizmainīts uz Dalasas "Mavericks".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!