Foto: FIBA

Latvijas basketbola čempionvienība "VEF Rīga" pēc skandalozi piešķirtā zaudējuma FIBA Čempionu līgā no laukuma uz ģērbtuvēm devās bez atsveicināšanās no tiesnešiem un pretiniekiem, saņemot līdzjutēju svilpienus.

Sākotnēji "VEF Rīgas" un "Cholet" spēles pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 74:74, tomēr pagarinājums netika iesākts. Pēc ilgas skaidrošanās "VEF Rīga" tika atņemts nepareizi ieskaitītais punkts ceturtās ceturtdaļas vidū, tāpēc rīdziniekiem nācās samierināties ar sāpīgu un skandalozu zaudējumu.

"Un? Tas bija pirms desmit minūtēm. Ko visi šie cilvēki te dara? Ko jūs te darāt?" pēc spēles komisāra skaidrojuma "uzsprāga" "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis. Mirkli vēlāk Gailītis pateica visai komandai doties uz ģērbtuvēm, neļaujot arī atsveicināties no pretiniekiem un tiesnešiem, kā tas ir ierasts.

"VEF Rīga" iesniedza protestu, kas, visticamāk, netiks apmierināts, jo FIBA sacensību nolikums pieļauj rezultāta korekciju un kļūdu labošanu jebkurā brīdī, kamēr nav parakstīts spēles protokols.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!