Foto: FIBA

Emocijas ir viens, bet noteikumi paliek noteikumi, un kļūdas ir jālabo – Latvijas basketbola čempionvienībai "VEF Rīga" diez vai izdosies tikt pie labvēlīga lēmuma pēc skandalozās spēles Francijā, uzskata Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss un bijušais FIBA kategorijas tiesnesis Arnis Ozols.

Atgādinām, ka "VEF Rīga" trešdien, 25. oktobri, FIBA Čempionu līgas spēlē Francijā pret vietējo "Cholet Basket" tika piešķirts zaudējums apmēram pusstundu pēc pamatlaika beigām. Sākotnēji "VEF Rīgas" un "Cholet" spēles pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 74:74, tomēr pagarinājums netika iesākts. Pēc ilgas skaidrošanās "VEF Rīga" tika atņemts nepareizi ieskaitītais punkts ceturtās ceturtdaļas vidū, tāpēc rīdziniekiem nācās samierināties ar sāpīgu un skandalozu zaudējumu.

Spēles tiesneši bija Mihals Proks (Polija), Mariušs Čiulins (Rumānija) un Peters Prakšs (Ungārija). Savukārt komisāra pienākumus pildīja un par sekretariāta darbību atbildīgais bija serbu izcelsmes Francijas Basketbola federācijas pārstāvis Gorans Radonjičs. Interesanti, ka Radonjičam ir 72 gadi, bet FIBA iekšējie nolikumi paredz, ka par komisāriem drīkst strādāt personas vecumā līdz 70 gadiem.

Cipruss atcerējās, ka basketbolista karjeras laikā Itālijā vienā no Eirokausa mačiem Beļģijā arī bijis līdzīgs gadījums, un tiesneši ar "galdiņu" pieļāvuši rupju kļūdu, bet tad bija mazāk iespēju apelēt. "Ienākot modernākām tehnoloģijām, šādus gadījumus ir izdevies apkarot. Bet te nav runa par tehnoloģijām. Ir jāievieš izmaiņas arī sacensību nolikumā, lai tādi absurdi gadījumi neatkārtotos."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!