Foto: Oklahoma City Thunder

Lai gan latviešu snaiperis piedalījās četrās no piecām pirmssezonas pārbaudes spēlēs, kopš Nacionālās basketbola līgas (NBA) regulārās sezonas sākuma Dāvis Bertāns tālāk par savas jaunās komandas Oklahomas "Thunder" soliņu nav ticis. Komandas līdzjutēji vietnē "X" (iepriekš "Twitter") spriež, ka treneris cenšas ietaupīt komandas līdzekļus un izvairīsies ļaut Bertānam spēlēt vairāk nekā 75% spēļu, lai nākamajā sezonā nevajadzētu maksāt apjomīgā līguma pilno summu.

"Thunder" sezonas pirmajās divās spēlēs guva uzvaras, bet svētdien piedzīvoja sakāvi cīņā ar NBA čempioniem Denveras "Nuggets" (95:128). Bertāns nevienā no spēlēm vēl nedebitēja savā jaunajā komandā, bet pēc trešā mača sociālajos tīklos raisījās diskusija par trenera Marka Degnolta izvēli, nelaist Dāvi Bertānu laukumā.

Kā galveno teoriju vairāki līdzjutēji min komandas vēlmi izvairīties nodrošināt Bertānam garentētu līgumu nākamajai sezonai. Tiek lēsts, ka Bertāna prasmes būs vairāk nepieciešamas sezonas izskaņā, tāpēc treneri centīsies panākt, ka latvietis piedalās mazāk kā 65 spēlēs jeb 75% no sezonas, jo tādējādi komandai varētu izdoties ietaupīt 11 miljonus ASV dolāru.


Pirms sezonas sākuma Oklahomas "Thunders" galvenais treneris Marks Degnolts atzinīgi novērtēja Bertāna prasmes laukumā: "Lai cik vienkārši tas skanētu, viņš [Bertāns] laukumā ļoti labi kustas. Ar Lindiju [Votersu] un Aizeiju [Džo] ir līdzīgi. Viņi prot atrast laukuma brīvās vietas un mērķtiecīgi uz tām dodas. Tas tikai samulsina pretinieku aizsardzību. Tāpat viņi mums palīdz uzbrukumos, kuros ir nosegti, jo viņi uz sevi ir paņēmuši sedzēju. Ja viņi to turpinās darīt ar savu neatlaidību, kādā brīdī viņi tiks pie metieniem. Un tieši to visu dara Bertāns. Viņš ir čalis, kurš līgā ir iemantojis reputāciju ar to, ko viņš dara. Līdz ar to viņam savā metienā ir liela pārliecība."

Savukārt pats Bertāns par spēles laiku vēl šovasar izteicās bez raizēm: "Tas mani nekad nav satraucis. Mans darbs ir ierasties treniņos un smagi strādāt katru dienu. Ja tikšu laukumā, izdarīšu visu, kas manos spēkos."

Pirmssezonas pārbaudes spēlēs Bertāns katrā mačā vidēji pavadīja laukumā desmit ar pusi minūtes un guva deviņus punktus. Aizvadītajā sezonā 30 gadus vecais Bertāns Dalasas komandas sastāvā aizvadīja 45 spēles, vidēji mačā laukumā pavadot nepilnas 11 minūtes, gūstot 4,6 punktus, izcīnot 1,2 atlēkušās bumbas un 0,5 reizes piespēlējot, kā arī izpildot trīspunktu metienus ar 39% precizitāti.

Jau ziņots, ka Bertāns uz Oklahomsitijas "Thunders" tika aizmainīts jūnija beigās pirms NBA drafta ceremonijas. Bertānam 2020.gadā vēl ar Vašingtonas "Wizards" noslēgtajā līgumā atlikuši divi gadi. Savukārt pašlaik ar 17 miljonu ASV dolāru vērtu līgumu viņš ir otrs vislabāk apmaksātais spēlētājs savas komandas rindās, bet 2024./2025.gada sezonā viņa alga atkarībā no papildu nosacījumiem var variēt no pieciem līdz 16 miljoniem dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!