Fоtо: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis iekļauts starp kandidātiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) nedēļas labākā spēlētāja balvai Austrumu konferencē, taču šo atzinību saņēmis Filadelfijas "76ers" aizsargs Tairīss Maksijs.

Porziņģis aizvadītajā nedēļā spilgti debitēja slavenās Bostonas "Celtics" komandas kreklā. Savā pirmajā mačā viņš iemeta 30 punktus, realizējot arī pāris svarīgus metienus, kamēr otrajā atzīmējās ar 17 punktiem. Latvietis šajās abās cīņās vidēji izcēlās ar 23,5 punktiem un 8,5 atlēkušajām bumbām, kā arī pievienoja 2,5 bloķētus metienus, turklāt Bostona abās spēlēs guva uzvaras.

Ar šādu sniegumu gan nebija pietiekami, lai iegūtu nedēļas labākā spēlētāja balvu Austrumu konferencē. Pie tās tika Maksijs, kurš caurmērā iemeta 30,3 punktus, savāca 6,7 bumbas zem groziem un veica 6,3 rezultatīvas piespēles. Filadelfijas vienība trīs spēlēs tikmēr guva divas uzvaras.

Savukārt Rietumos par labāko nedēļas spēlētāju nosauca NBA čempionu Nikola Jokiču no Denveras "Nuggets". Viņš katrā no mačiem vidēji atzīmējās ar 26,3 punktiem, 13 atlēkušajām bumbām un 7,7 rezultatīvām, kamēr "Nuggets" svinēja uzvaras visās trīs spēlēs.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !