Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis naktī uz otrdienu iemeta 15 punktus un palīdzēja Bostonas "Celtics" izcīnīt graujošu uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā. Savukārt oficiālos mačos Oklahomasitijas "Thunder" sastāvā debitējis Dāvis Bertāns.

"Celtics" izbraukumā pārliecinoši ar 126:107 (42:19, 35:32, 31:24, 18:32) pieveica Vašingtonas "Wizards", kur Porziņģis spēlēja pusotru sezonu, līdz aizvadītajā vasarā tika aizmainīts uz Bostonu.

Savā atgriešanās spēlē Vašingtonā Porziņģis laukumā pavadīja 23:52 minūtes, kuru laikā realizēja sešus (6/7) divpunktu metienus un vienu (1/2) trīspunktnieku. Tāpat latvieša kontā sešas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, viens bloķēts metiens, divas kļūdas, divas piezīmes un iespaidīgs +/- rādītājs +30, kas bija otrais labākais komandā.


Rezultatīvākie "Celtics" rindās bija iepriekšējo sezonu līderi. Džeilens Brauns guva 36 punktus, bet 33 punktus pievienoja Džeisons Teitums.

Savukārt "Wizards" komandā 21 punktus Kailam Kuzmam, bet pa 11 guva Deni Avdija, Džordans Pūls un Tairuss Džonss.

"Celtics" šajā divcīņā izcīnīja ļoti graujošu uzvaru. Jau četru minūšu laikā viesi bija ieguvuši desmit punktu vadību (15:5), kas turpmākajās minūtēs tika pārsniegta vēl vairāk un pirmās ceturtdaļas beigās tuvojās pat 30 punktiem (37:11). Otrajā ceturksnī arī šis slieksnis tika pārsniegts, bet dueļa laikā tā arī neradās šaubas, kura vienība uzvarēs. Noslēdzošajā ceturtdaļā Bostonas līderi, ieskaitot Porziņģi, jau vairs nepiedalījās.

"Celtics" uzvarējusi visās trijās jaunās sezonas spēlēs, kas Austrumu konferencē ļauj ieņemt pirmo vietu. Nākamais mačs komandai paredzēts naktī uz ceturtdienu mājās pret Indiānas "Pacers".

Tikmēr pirmo spēli šosezon beidzot aizvadīja Dāvis Bertāns, kurš ar sešiem gūtiem punktiem palīdzēja Oklahomasitijas "Thunder" ar 124:112 (33:21, 26:26, 32:32, 33:33) savā laukumā uzvarēt Detroitas "Pistons".

Iesaistoties cīņā no rezervistu soliņa, Bertāns laukumā pavadīja 12:52 minūtes, kuru laikā realizēja vienu (1/2) trīspunktnieku un visus trīs "sodiņus". Viņa rēķinā arī viena atlēkusī bumba, viena piezīme un +/- rādītājs +8.

"Thunder" panākumu ar 32 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām kaldināja Šejs Gildžess-Aleksandrs.

"Thunder" ar trim panākumiem četrās spēlēs Rietumu konferencē ieņem ceturto vietu. Nākamo maču komanda aizvadīs naktī uz ceturtdienu mājās pret Ņūorleānas "Pelicans".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!