Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Filadelfijas "76ers" piekritis uz Losandželosas "Clippers" aizmainīt aizsargu Džeimsu Hārdenu, ziņo ESPN.

Bez Hārdena uz Losandželosu pārcelsies Pīdžejs Takers un Filips Petruševs, bet pretējā virzienā dosies francūzis Nikolā Batums, Markuss Moriss, Roberts Kovingtons, Keidžejs Mārtins un vairākas drafta izvēles.

Hārdens maiņu uz "Clippers" pieprasīja jau jūnijā, kad viņš piekrita turpināt savu esošo līgumu vēl uz šo sezonu, par ko viņam jāsaņem 35,6 miljoni ASV dolāru. Tiesa, sarunas starp Filadelfijas un Losandželosas klubiem nebija sekmīgas, turklāt basketbolists "76ers" prezidentu vēlāk nosauca par meli un atteicās jebkad spēlēt viņa komandā. Tā arī ir noticis, jo Hārdens nav piedalījies nevienā trim jaunās sezonas spēlēm, kaut gan viņš, ģērbies ielas drēbēs, bija uz vienības rezervistu soliņa.

Pats Hārdens norādīja, ka viņa un prezidenta Derila Morija attiecības nav salabojamas.

Desmitkārtējs NBA "All-Star" spēles dalībnieks Hārdens tiek raksturots kā viens no pēdējās desmitgades līgas labākajiem spēlētājiem, trīs reizes kļūstot par regulārā čempionāta rezultatīvāko spēlētāju, bet 2018. gadā iegūstot sezonas MVP balvu.

Pagājušajā sezonā Hārdens vidēji mačā izcēlās ar 21,0 punktu, 6,1 atlēkušo bumbu un 10,7 rezultatīvām piespēlēm (labākais rādītājs līgā), kamēr "76ers" aizkļuva līdz Austrumu konferences pusfinālam, kur spraigā septiņu maču sērijā piekāpās Bostonas "Celtics".

Pievienošanās "Clippers" komandai Hārdenu atkalapvienos ar Raselu Vestbruku, ar kuru agrāk spēlēja kopā Oklahomasitijas "Thunder" vienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!