Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionāta spēlē otrdien Sanantonio "Spurs" dramatiskā galotnē izrāva uzvaru, ar rezultātu 115:114 pārspējot Fīniksas "Suns".

Vēl trešajā ceturtdaļā "Spurs" basketbolisti bija iedzinējos ar 50:70, taču turpinājumā spēja rezultāta deficītu lēnām sadeldēt. Septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām Sanantonio komanda bija iedzinējos ar 111:114, bet tad aizvadītās vasaras NBA drafta pirmais numurs Viktors Vembanjama izcīnīja atlēkušo bumbu uzbrukumā un trieca to grozā.

Pēc šī punktu guvuma "Spurs" basketbolists Keldons Džonsons atņēma bumbu pretinieku komandas spēlētājam Kevinam Durantam un guva divus punktus no groza apakšas. Durants 1,2 sekundes pirms pamatlaika beigām varēja izraut uzvaru, taču viņa metiens bija neprecīzs.

"Spurs" komandā Džonsons guva 27 punktus, bet Vembanjama izcēlās ar 18 punktiem, astoņām izcīnītām bumbām zem groziem un četriem bloķētiem metieniem. 18 punktus guva arī Devins Vasels, kura kontā vēl sešas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles. "Suns" rindās Durents guva 26 punktus, Ēriks Gordons sameta 20 punktus , bet Jusufs Nurkičs izcēlās ar 12 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!