Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis jaunās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas sākumā bijis starp līgas produktīvākajiem spēlētājiem, apsteidzot arī tādus slavenus vārtus kā Kevinu Durantu, Lebronu Džeimsu un Janni Adetokunbo, liecina medija "HoopsHype" sastādītais rangs.

Porziņģis slavenā Bostonas "Celtics" kluba sastāvā debitējis spoži. Visās piecās spēlēs komanda ir izcīnījusi uzvaras, kamēr pats latvietis vidēji mačā atzīmējies ar 19,4 punktiem, 7,2 atlēkušajām bumbām un 1,8 bloķētiem metieniem.

Latvijas zvaigznes sniegums nav palicis nepamanīts "HoopsHype" medijam, kas veido savu Globālo spēlētāju rangu, kurā tiek ņemta vērā ne tikai individuālā statistika, bet arī komandas veiksmes. Porziņģis tajā ir desmitajā pozīcijā, kamēr uzreiz aiz viņa atrodas Kevins Durants un Lebrons Džeimss. Tālāk ir arī Jannis Adetokunbo, Deimiens Lilards, Šejs Gildžess-Aleksandrs, Kavai Lenards un Domants Sabonis.

Pirmo vietu rangā ieņem Nikola Jokičs. Viņa pārstāvētā NBA čempione Denveras "Nuggets" sezonu sākusi ar sešām uzvarām septiņos mačos, kas Rietumu konferencē ļauj atrasties pirmajā vietā. Tālāk seko Luka Dončičs no Dalasas "Mavericks" un Džoels Embīds (Filadelfijas "76ers"). Pēc tam seko amerikāņu basketbolisti, tostarp Porziņģa komandas biedrs Džeisons Teitums. Latvietis šajā rangā ir ceturtais labākais starp NBA esošajiem ne-amerikāņu spēlētājiem.

"HoopsHype" Globālais rangs ir šīs vietnes autora Alberto de Rojas veidots statistikas rīks, kas mēra spēlētāja un komandas sniegumu, ņemot vērā ne tikai individuālo statistiku, bet arī komandas un sacensību spēku.

Pretstatā dažiem citiem padziļinātas statistikas datiem galvenā ideja tam ir, ka atsevišķu statistiku nevar izmērīt vakuumā. Neatkarīgi no konkurences, 20 punktu-10 atlēkušo bumbu-5 rezultatīvu piespēļu sezonai čempiontitulu ieguvušā komandā vienmēr būs lielāka vērtība, nekā tādi paši rādītāji sliktākā vienībā.

Šī statistikas rīka bāze ir spēlētāja gūtie punkti, izcīnītās atlēkušās bumbas, veiktās rezultatīvās piespēles, bloki, kļūdas, piezīmes un metienu efektivitāte. Nākamajā solī tiek ņemts vērā komandas sniegums un basketboliste devums tajā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!