Fоtо: AP/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis naktī uz otrdienu iemeta 20 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, kamēr Bostonas "Celtics" piedzīvoja pirmo zaudējumu sezonā.

Regulārās sezonas sestajā mačā "Celtics" viesos ar 109:114 (26:29, 29:23, 19:27, 27:22, 8:13) pagarinājumā piekāpās Minesotas "Timberwolves".

Porziņģis laukumā pavadīja 35:40 minūtes, kuru laikā grozā raidīja trīs (3/8) divpunktniekus, divus (2/6) trīspunktniekus un astoņus (8/10) soda metienus. Tāpat latvieša kontā piecas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena kļūda, viens bloķēts metiens, viena pārtverta bumba, piecas piezīmes un +/- rādītājs -7, kas bija trešais sliktākais komandā.


"Celtics" no zaudējuma neglāba arī Džeisona Teituma 32 punkti un Džeilena Brauna 26 punkti.

Savukārt "Timberwolves" komandā spožu spēli aizvadīja Entonijs Edvardss, kuram 38 punkti un deviņas atlēkušās bumbas, bet 20 punkti Džeidenam Makdanielsam.

Abas komandas aizvadīja līdzvērtīgu divcīņu, neviena vienība nespēja iegūt lielāku pārsvaru par astoņiem punktiem. Vadības maiņa šajā mačā bija 13 reizes, bet neizšķirts uz tablo bija tikpat gadījumos.

Vēl noslēdzošās ceturtdaļas pirmajās minūtēs "Celtics" atradās iedzinējos ar septiņiem punktiem (78:85), taču pusotras minūtes laikā atstāja pretiniekus uz nulles un panāca neizšķirtu. Turklāt pēc Teituma precīzā trejača tika panākta arī vadība. "Timberwolves" gan no jauna izvirzījās vadībā, bet pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 101:101.

Pagarinājumā pirmos punktus iemeta "Cetlics" basketbolists Džrū Holidejs, taču pēc tam Minesotai izdevās 9:0 izrāviens, šādi nodrošinot uzvaru. Astoņus no 13 mājinieku punktiem pagarinājumā iemeta Edvardss.

Tikmēr citā mačā uz rezervistu soliņa palika Dāvis Bertāns, kura pārstāvētā Oklahomasitijas "Thunder" mājās ar 126:117 (29:28, 29:22, 38:27, 30:40) pieveica Atlantas "Hawks".

Latvietis līdz šim piedalījies tikai vienā no septiņām "Thunder" spēlēm. Uzvaru mājiniekiem ar 30 punktiem nodrošināja Šejs Gildžess-Aleksandrs, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas, bet Četam Holmgremam 16 punkti un 12 punkti zem groziem. Savukārt "Hawks" rindās 29 punkti Dežontem Marejam.

"Celtics" ar piecām uzvarām sešās spēlēs ir Austrumu konferences vadībā, bet tāda pati bilance ir arī Filadelfijas "76ers", ar ko Bostona tiksies naktī uz ceturtdienu. Savukārt "Thunder" ar četriem panākumiem septiņās cīņās ir piektā Rietumos.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !