Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzne Džeimss Hārdens naktī uz otrdienu ar 17 gūtiem punktiem debitēja savas jaunās komandas Losandželosas "Clippers" sastāvā, taču vienība cieta neveiksmi.

"Clippers" izbraukumā ar 97:111 (21:19, 25:23, 30:34, 21:35) piekāpās Ņujorkas "Knicks".

Pēc skandalozas aizmainīšanas no Filadelfijas "76ers" komandas Hārdens aizvadīja pirmo maču "Clippers" sastāvā un 31 minūtē iemeta 17 punktus, no spēles izpildot tikai deviņus (6/9) metienus, un veica sešas rezultatīvas piespēles.

Tikpat punktus iemeta arī Rasels Vestbruks, bet rezultatīvākais viesiem ar 18 punktiem bija Kavai Lenards.


Savukārt "Knicks" komandā ar 27 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Džuliuss Rendls, bet 26 punktus pievienoja Erdžejs Barets.

Noslēdzošā ceturtdaļa vēl sākās ar neizšķirtu 76:76, taču pēdējās 12 minūtēs "Knicks" veica izrāvienu, un beigās "Clippers" cīņā par uzvaru īsti nemaz neiesaistījās.

Pats Hārdens pēc cīņas norādīja, ka Losandželosas lielais četrinieks ar viņu, Lenardu, Vestbruku un Polu Džordžu var sasniegt neierobežotus augstumus. "Pret "Knicks" mums bija trīs solīdas ceturtdaļas. Uzbrukumā īsti nevarējām atrast savu ritmu, aizmetām garām vairākus vieglus metienus. Mačs izšķīrās vienā ceturtdaļā, paši devām viņiem iespējas. Kļūdas, atlēkušās bumbas uzbrukumā..."

Hārdens Filadelfijā neaizvadīja pilnvērtīgu pirmssezonas treniņnometni, tāpēc basketbolists šobrīd neesot optimālā formā. "Kaut kā lidinājos pa laukumu, bet centos paļauties uz saviem basketbola instinktiem."

Citā mačā bijušais Hārdena komandas biedrs Filadelfijā Džoels Embīds iemeta 48 punktus, kamēr "76ers" svinēja piekto uzvaru pēc kārtas - ar 146:128 (33:24, 42:34, 45:40, 26:30) mājās tika sagrauta Vašingtonas "Wizards".

Īpaši žilbinošs Embīds bija trešajā ceturtdaļā, kad ar 100% metienu precizitāti Kamerūnā dzimušais centrs iemeta 29 punktus. Cīņu viņš noslēdza arī ar 11 atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm Vēl viens "76ers" līderis Tairīss Maksijs pievienoja 22 punktus un 11 rezultatīvas piespēles.

Filadelfija ar piecām uzvarām sešās spēlēs kopā ar Kristapa Porziņģa pārstāvēto Bostonas "Celtics" atrodas Austrumu konferences galvgalī. Nākamajā cīņā abas šīs komandas cīnīsies savā starpā.

Tikmēr jau savu 108. "triple-double" karjerā guva serbs Nikola Jokičs, kura pārstāvētā NBA čempione Denveras "Nuggets" savu skatītāju priekšā ar 134:116 (25:27, 34:44, 40:21, 35:24) pieveica Ņūorleānas "Pelicans", tādējādi ar septiņām uzvarām astoņās cīņās nostiprinoties Rietumu konferences galvgalī. Spēles laikā Denvera atradās iedzinējos ar 20 punktu starpību.

Jokičs šajā divcīņā atzīmējās ar 35 punktiem, 14 atlēkušajām bumbām un 12 rezultatīvām piespēlēm. Serbs ar 108 "triple-double" tagad pacēlies uz ceturto vietu NBA vēsturē, apsteidzot Lebronu Džeimsu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!