Foto: LETA

Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" trešdien, 8. novembrī, Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra trešajā mačā viesosies pie Tenerifes "Lenovo".

Spēle Santakrusā de Tenerifē sāksies plkst.22, un tiešraidē to translēs kanāls "Go3 Sport 1". Portāls "Delfi" piedāvās mača teksta tiešraidi.

Latvijas čempione "VEF Rīga" C grupas turnīru uzsāka ar 75:84 zaudējumu savā laukumā mačā ar Turcijas komandu Stambulas "Dariššafaka", bet otrajā spēlē pēc strīdīga lēmuma viesos ar 73:74 piekāpās Francijas klubam "Cholet".

Savukārt Tenerifes vienība vispirms ar 95:75 pārspēja "Cholet" un otrajā cīņā ar 88:84 guva panākumu pār "Daruššafaka".

C apakšgrupā pa divām uzvarām trīs spēlēs ir "Cholet" un "Dariššafaka" basketbolistiem, vienu uzaru divās cīņās guvusi Tenerifes vienība, bet "VEF Rīga" zaudējusi abos dueļos.

Latvijas vienībā Māris Gulbis divos mačos caurmērā guvis 14,5 punktus un izcīnījis piecas atlēkušās bumbas, kamēr Brendanam Edamsam izdevies vidēji tikt pie 13 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

"Lenovo" komandā rezultatīvākais līdz šim bijis Sasu Salins, kurš divos mačos vidēji izcēlies ar 14 punktiem, bet Marselinju Uertass sakrājis desmit punktus un 12 rezultatīvas piespēles.

Šosezon "VEF Rīga" basketbolisti "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā uzvarējuši četrās no septiņām spēlēm un atrodas sestajā vietā. Tenerifes vienība Spānijas augstākajā līgā (ACB) ar bilanci 4-4 ierindojas devītajā pozīcijā.

Abas komandas bija vienā apakšgrupā Čempionu līgas otrajā kārtā 2020./2021.gada sezonā. Abos savstarpējos mačos pārāka bija Tenerifes vienība, kas abās spēlēs svinēja uzvaras ar identisku rezultātu 77:64.

Jāņa Gailīša vadītās komandas pieteikumā FIBA Čempionu līgai ir Brendans Edamss, Dairis Bertāns, Roberts Bērziņš, Roberts Blūms, Rodrigo Būmeisters, Raivo Butirins, Džaizeks Lotijs, Māris Gulbis, Aleksanders Madsens, Aizija Pinjeiro, Pēteris Pinnis, Alberts Putāns un Arnaldo Toro Barea.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!