Foto: Valmiera Glass/ViA

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komanda otrdien Eiropas Ziemeļu basketbola līgas (ENBL) mačā piedzīvoja zaudējumu Kārļa Žundas pārstāvētajai Igaunijas vienībai "Keila", ciešot neveiksmi arī sezonas trešajā spēlē.

Valmierieši savā laukumā zaudēja ar rezultātu 91:97 (32:29, 21:23, 14:24, 24:21).

Valmieras komandā 20 punktus guva un deviņas rezultatīvas piespēles atdeva Edmunds Elksnis, 17 punkti un septiņas atlēkušās bumbas bija Guntim Sīpoliņam, 15 punktus un septiņas bumbas zem groziem sakrāja Šons Naits, bet 14 punktus guva Pauls Gustavs Miglinieks.

Viesiem ar 39 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un desmit izprovocētiem pārkāpumiem izcēlās Kristens Kasemetss. Žunda 23 minūtēs guva četrus punktus un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" zaudējusi visās trīs spēlēs un ir pēdējā, astotā B apakšgrupā, kamēr "Keila" guvusi vienu panākumu divos mačos, kas dod sesto pozīciju.

Valmieras komanda, kas ir vienīgā Latvijas pārstāve šajās sacensībās, pirmajā līgas spēlē ar 100:106 piekāpās Zelona Guras "Zastal" vienībai un otrajā ar 74:90 atzina Ņūkāslas "Eagles" pārākumu.

ENBL trešajā sezonā piedalās 16 komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās.

Četras labākās katras grupas komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, kurās vienības cīnīsies par ceļazīmi uz "Final Four" turnīru.

Pirmajā sezonā astoņu komandu turnīrā, pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā no sacensībām izslēdzot Krievijas klubu Krasnojarskas "Jeņisej" un Baltkrievijas vienību Mogiļevas "Borisfen", turnīrā startēja divas Latvijas vienības - "Liepāja" un "Valmiera Glass"/"ViA", "Final Four" nekvalificējoties. Uzvaru izcīnīja Polijas vienība Vloclavekas "Anwil", liepājniekiem pamatturnīrā ieņemot piekto un valmieriešiem - sesto vietu.

Pagājušajā sezonā 16 komandu turnīrā par uzvarētāju kļuva Lielpolijas Ostruvas "Stal", bet valmierieši kā vienīgā Latvijas komanda grupā zaudēja visās septiņās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!