Foto: FIBA

Latviešu basketbolists Jānis Timma varētu atgriezties Latvijas čempionē "VEF Rīga", portālam "Sportacentrs.com" pavēstījis kluba prezidents Gatis Jahovičs.

Timma aizvadītajā nedēļas nogalē tika atbrīvots no Turcijas kluba Stambulas "Daruššafaka", kam nepietika finansiālu resursu, lai latvieti paturētu komandā.

Turcijas līgā Timma piecos mačos vidēji mačā guva 11,8 punktus un izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas, bet FIBA Čempionu līgā viņam četrās spēlēs bija caurmērā 7,3 punkti un 2,5 atlēkušās bumbas.

Stambulas un Rīgas komandas spēlē vienā Čempionu līgas grupā, un Timma nesen viesojās Latvijas galvaspilsētā, to atstājot ar "Daruššafaka" uzvaru kabatā.

Timma nu ir brīvais aģents, un Jahovičs portālam "Sportacentrs.com" atklāja, ka Rīgas klubs ir ieinteresēts nolīgt 31 gadu veco latvieti. Uzbrucējs "VEF Rīga" komandu pārstāvēja 2014./15. gada sezonā un kļuva par Latvijas čempionu. Pēc tam viņš sāka leģionāra gaitas un spēlēja Krievijā, Spānijā, Grieķijā, ASV, Puertoriko un Turcijā.

Basketbolistu 2013. gadā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā ar kopējo 60. numuru izraudzījās Memfisas "Grizzlies". 2015. gadā tiesības uz latvieti šajā līgā ieguva Orlando "Magic" klubs.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!