Fоtо: F64

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa ikra savainojums nav nopietns, tāpēc viņš sagaida savu atgriešanos laukumā jau gaidāmajās spēlēs, stāstīja latvietis, piebilstot, ka viņš ļoti izbauda spēlēšanu Bostonas "Celtics" sastāvā.

Jau vēstīts,ka Porziņģis ikra savainojumu guva piektdienas spēlē pret Orlando "Magic", un viņš jau izlaidis divus mačus, kuros "Celtics" spēja izcīnīt uzvaras. Viņa atveseļošanās process norit raiti, neraugoties uz to, ka komanda šai situācijai pieiet ar piesardzību.

"Kājas ikrs jūtas labi. Es domāju, ka laukumā būšu ļoti drīz. Visticamāk, tā nebūs nākamā spēle, bet uzreiz pēc tam," intervijā "NBC Sports" spēles tiešraides laikā stāstīja Porziņģis. Pēc mača, kurā "Celtics" uzvarēja Čikāgas "Bulls", latvietis aprunājās ar vairākiem medijiem un pašreizējo situāciju izklāstīja nedaudz plašāk.

"Notiek progress. Tagad nevaru sagaidīt, kad atgriezīšos laukumā. Magnētiskajā rezonansē uzrādījās zemas pakāpes sastiepums, kas ir labas ziņas, jo nav nekas nopietns," viņš skaidroja. "Ja godīgi, nebija satraukuma par to, ka trauma varētu būt nopietna. Es zināju, ka tas nav nekas nopietns, bet pārbaudes veicām drošības nolūkos. Protams, ka spēles laikā jutu kaut ko, bet cerēju uz ātru atlabšanu."

"Man nekad nav bijusi saistība ikru savainojumiem, tāpēc šis man ir jaunums. Es domāju, ka ar šīm lietām ir jābūt nedaudz uzmanīgam, lai gan tas nav nekas nopietns. To ir diezgan viegli pasliktināt," Porziņģis klāstīja. "Medicīnas personāls ir piesardzīgs, mēs šai situācijai pieejam bez steigas, bet tāpat vajadzētu būt diezgan ātrai atlabšanai."

Porziņģim "Celtics" ir ceturtā komanda viņa NBA karjerā. Savu karjeru viņš sāka Ņujorkas "Knicks", pēc tam spēlēja Dalasas "Mavericks" un Vašingtonas "Wizards" rindās. Šajā sezonā 15 "Celtics" spēlēs spēlēs viņš vidēji laukumā pavadījis 30 minūtes, kuru laikā guvis 18,9 punktus, izcīnījis 6,7 atlēkušās bumbas, izdarījis 1,9 rezultatīvas piespēles un bloķējis 1,7 metienus. Liepājnieks atzīst, ka savas NBA karjeras ir ievērojami progresējis un nobriedis, kas šobrīd ļauj izbaudīt basketbolu.

"Es NBA ienācu ļoti agrā vecumā, man bija tikai 19 gadi. Mani draftēja Ņujorkas "Knicks", un es tur pavadīja neticamu laiku, taču es daudzos veidos biju ļoti nenobriedis, arī laukumā," "NBC Sports" tiešraides laikā stāstīja latvietis.

"Esmu bijis dažās komandās, spēlējis ar daudziem lieliskiem spēlētājiem. Man ir šī pieredze un briedums. Es basketbolu zinu daudz labāk nekā tad, kad biju savas karjeras sākumā vai pat Dalasā," atklāti stāstīja Porziņģis. "Tagad esmu ļoti audzis. Tagad šajā savas karjeras posmā spēlēšana Bostonā man sagādā lielāko baudu."

Visticamāk, Porziņģis naktī uz sestdienu nedosies laukumā pret Filadelfijas "76ers", bet viņa atgriešanās spēle varētu būt 5. decembra spēle pret Indiānas "Pacers".

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !