Foto: FIBA

"VEF Rīga" basketbolistiem iepriekšējās piecās savstarpējās spēlēs neizdevās pieveikt Spānijas klubu "Lenovo Tenerife", bet otrdien, 5. decembrī, "Arēnā Rīga" svarīgā mačā divkārtējie FIBA Čempionu līgas uzvarētāji beidzot tika nolikti uz lāpstiņām. Lai arī rīdziniekiem šī bija viena no labākajām spēlēm šosezon, galvenais treneris Jānis Gailītis šo neuzskata par īpašu panākumu, jo savu komandu nevērtē tik zemu, lai pēc uzvaras priekšsacīkstēs kristu eiforijā.

Jau vēstīts, ka "VEF Rīga" savā laukumā "Lenovo Tenerife" pieveica ar rezultātu 77:72. Tas nozīmē, ka pēdējā grupu turnīra spēļu kārtā izšķirsies, kuras komandas turpinās cīņu Čempionu līgas nākamajās kārtās.

1939. gadā dibinātā Tenerifes komanda 2017. un 2022. gadā kļuva par Čempionu līgas čempioniem. Vēl 2018. gadā tā samierinājās ar sudraba godalgām, bet aizvadītajā sezonā Spānijas klubs Eirokausu sezonu noslēdza trešajā vietā. Arī šajā sezonā šī komanda ir viena no galvenajām favorītēm, tomēr "VEF Rīgai" beidzot to izdevās pieveikt.

Gailītis "VEF Rīga" komandu vada kopš 2015. gada, un pēc spēles viņš panākumu pār "Tenerife" negribēja izcelt kā sasniegumu. Viņš jau sezonas sākumā izteicās, ka visas komandas apakšgrupā ir uzvaramas, bet sezonas turpināšanai būs vajadzīga uzvara izbraukumā pār Stambulas "Dariššafaka".

"Šīs ir priekšsacīktes. Tā ir spēle, kurā mēs cīnījāmies par vietu nākamajā kārtā. Es nedomāju, ka mums ir jānovērtē sevi tik zemu, lai šo uzskatītu par īpašu panākumu tikai tāpēc, ka tā ir Spānijas komanda un divkārtēja Čempionu līgas uzvarētāja," pēcspēles preses konferencē, atbildot uz portāla "Delfi" jautājumu, teica Gailītis.

 "VEF Rīga" komandai noderēja Bertāna pieredze, un viņš saviem komandas biedriem puslaika pārtraukumā teica, ka "Tenerife" patīk spēlēt agresīvi un nedaudz netīri, bet viņiem ļoti nepatīk, kad to dara pret viņiem. "Tad viņi paliek emocionāli, sāk tēlot." 

Rīgas kluba leģionāri atkal nesa lielāko vezumu, un Arnaldo Toro Barea un Džaizeks Lotijs izcēla tieši komandas kolektīva nozīmi. 

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!