Fоtо: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznes Lebrona Džeimsa dēls Bronijs svētdien aizvadīja pirmo spēli pēc vasarā pārdzīvotās sirds apstāšanās, un viņš debitēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) mačā.

Jau vēstīts, ka 19 gadus vecajam Bronijam Džeimsam jūlijā sirds apstājās treniņā ar Dienvidkalifornijas universitātes komandu. Viņš tikai īsu brīdi bija intensīvās aprūpes nodaļā, no kuras ātri tika izrakstīts. Kopš tā laika viņa veselības stāvoklis uzlabojās, un piecus mēnešus vēlāk viņš atkal varēja atgriezties laukumā.

Savā pirmajā mačā Dienvidkalifornijas universitātes komandā "Trojans" Bronijs Džeimss spēlēja ar minūšu ierobežojumu. Viņš laukumā pavadīja 16 minūtes, kuru laikā guva četrus punktus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izdarīja divas piespēles, pārtvēra divas bumbas un bloķēja vienu metienu. Tiesa, viņa pārstāvētā komanda ar rezultātu 79:84 piekāpās Longbīčas štata universitātes vienībai.

"Es tikai vēlos pateikt, ka esmu pateicīgs par visu," pēc spēles sacīja Bronijs Džeimss, kurš pateicās slimnīcas darbiniekiem un ģimenei, kuri palīdzēja viņam šajā grūtajā posmā. "Es tikai vēlos izteikt pateicību visiem, kas man ir palīdzējuši šajā situācijā. Arī mans treneris, mani komandas biedri, visi citi mani treneri. Viņi ir bijuši kopā ar mani kopš paša sākuma, un es tikai vēlos pateikt, ka esmu viņiem pateicīgs."

Spēli klātienē vēroja arī Bronija tēvs Lebrons, Losandželosas "Lakers" ģenerālmenedžeris Robs Pelinka, kā arī nepilni desmit tūkstoši skatītāju.

Pats Lebrons Džeimss sociālajos tīklos rakstīja, ka viņam svētdiena bija ļoti emocionāla, bet savu dēlu viņš nosauca neticamu.

"Pie velna uzvaras un zaudējumus. Tu esi uzvarējis svarīgāko čempionātu – dzīvi. Esmu lepns par tevi, tu man esi devis vēl vairāk dzīves. Paldies tev, es tevi mīlu," vēstīja Lebrons Džeimss.

Sociālajā tīklā "X", kas iepriekš bija pazīstams ar nosaukumu "Twitter", apsveikumus Bronijam Džeimsam sūtīja NBA zvaigzne Kevins Durants, rakstot: "Laipni lūdzam atpakaļ." Savukārt Maiami "Heat" leģendai un bijušajam Lebrona komandas biedram Dveinam Veidam esot uzmetusies zosāda, kad Bronijs izgāja laukumā, viņš neslēpa sociālajos tīklos.

Bija plānots, ka Bronijs varētu pieteikties 2024. gada NBA draftā, kur basketbolistam bija prognozēta vieta otrajā kārtā. Ja ar Bronija veselību viss būs kārtībā, un viņš varēs turpināt basketbolista karjeru arī profesionālajā līmēnī, tad NBA komandām varētu būt interese viņu izvēlēties, jo tas dotu iespēju noslēgt līgumu arī ar Lebronu, kurš iepriekš sacījis, ka gribētu spēlēt kopā ar dēlu. Viņam 2024./2025. gada sezona būtu jau 22. gads NBA čempionātā, kas būtu dalīts rekords ar Vinsu Kārteru. Turklāt tās sezonas decembrī Džeimss svinēs savu 40. jubileju.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !