Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Kārlis Šiliņš trešdien guva 12 punktus Vācijas kluba "Gottingen" uzvarā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa otrā grupu turnīra otrajā mačā, bet Artūrs un Rodions Kuruci FIBA Čempionu līgas grupu turnīra piektajā spēlē guva pa pieciem punktiem, sekmējot Mursijas UCAM uzvaru pār Tortonas "Derthona" vienību, kurai divus punktus guva Artūrs Strautiņš. Vēl ULEB Eirokausa 11 .kārtas mačā Andrejs Gražulis guva piecus punktus, viņa pārstāvētajai Trento "Aquila" piedzīvojot zaudējumu.

FIBA Eiropas kauss

Getingenes vienība K grupas cīņā mājās ar rezultātu 76:70 (22:17, 20:14, 17:22, 17:17) pārspēja Bulgārijas komandu Botevgradas "Balkan".

Šiliņš, laukumā pavadot 31 minūti un 15 sekundes, realizēja trīs no četriem divpunktu metieniem un sešus no septiņiem soda metieniem, bet netrāpīja vienīgo tālmetienus. Latvietis arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, atdeva sešas rezultatīvas piespēles, pieļāva četras kļūdas, četrreiz pārkāpa noteikumus, bloķēja vienu metienu, dalīja labāko +/- komandā (+14) un arī efektivitātes koeficientu (17).

Uzvarētājiem ar 18 punktiem rezultatīvākais bija Umodža Gibsons. Pretiniekiem 13 punkti un 12 atlēkušās bumbas bija Jonasam Zohorem.

K grupā abās spēlēs uzvarējusi "Bilbao", pa panākumam divos mačos ir "Gottingen" un "Porto" basketbolistiem, bet abās cīņās zaudējusi "Balkan".

FIBA Čempionu līga

Kurucu pārstāvētā Mursijas vienība savā laukumā Tortonas vienību ar Strautiņu ierindā uzvarēja ar 87:75 (17:12, 23:18, 26:27, 21:18) un pārņēma līderpozīciju apakšgrupā.

Visi trīs Latvijas basketbolisti spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa.

Rodions Kurucs laukumā pavadītajās 18 minūtē un 47 sekundēs bija nekļūdīgs, izpildot pa vienam divpunktu metienam un tālmetienam. Vecākais no brāļiem Kuruciem arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, trīsreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva trīs kļūdas, pārtvēra divas bumbas, tika pie pozitīva +/- rādītāja (+6) un deviņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Artūrs Kurucs spēlēja deviņas minūtes un desmit sekundes, un tāpat kā brālis ar 100% precizitāti grozā raidīja pa vienam divpunktu metienam un tālmetienam. Viņa kontā arī viena rezultatīva piespēle, divas kļūdas, divas piezīmes un četri efektivitātes koeficienta punkti.

Strautiņš sešu minūšu un 24 sekunžu laikā realizēja abus divus soda metienus, netrāpīja vienīgo tālmetienu, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, vienreiz pārkāpa noteikumus, pārtvēra vienu bumbu, tika pie negatīva +/- rādītāja (-11) un trīs efektivitātes koeficienta punktiem.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Dilans Eniss, bet pretiniekiem pa 14 punktiem guva Leonardo Kandi un Kriss Dovs.

H apakšgrupā pēc piecām spēlēm Mursijas un Tortonas vienībām ir pa četrām uzvarām, divus panākumus guvusi Bursas "Tofaš", bet vienu -Aleksandrovacas "Igokea". Latviešu komandas nodrošinājušas vietu otrajā posmā.

ULEB Eirokauss

Trento vienība viesos ar rezultātu 67:79 (10:15, 23:20, 14:21, 20:23) zaudēja Burganbresas JL komandai.

Gražulis 25 minūšu un 23 sekunžu laikā grozā raidīja divus no sešiem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, taču netrāpīja visus trīs tālmetienus. Latvietis arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu, piecu piezīmju dēļ maču noslēdza trīs minūtes pirms finālsvilpes, izprovocēja četrus pārkāpumus un tika pie viena efektivitātes koeficienta punkta.

Itālijas klubā rezultatīvākais ar 11 punktiem bija Kamars Boldvins, bet uzvarētājiem pa 12 punktiem guva Zaharijs Risahers un Aizija Maiks.

Trento vienība ar četrām uzvarām 11 spēlēs ir astotā B grupā, bet Burganbresas komanda ar deviņiem panākumiem ieņem otro pozīciju.

Šosezon ir mainīta izspēle Eirokausa izslēgšanas spēļu norisē. "Play-off" sasniegs katras apakšgrupas sešas labākās komandas, pirmās un otrās vietas ieguvējām uzreiz nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā, bet pārējās vienības vispirms aizvadīs astotdaļfināla mačus. Astotdaļfināla un ceturtdaļfināla pāros tiks aizvadīta tikai viena spēle, bet pusfināla un fināla sērijas tiks aizvadītas līdz trim vienas komandas uzvarām.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!