Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Mārcis Šteinbergs trešdien guva 15 punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē un laboja savu personīgo rekordu, Manrezas "Baxi" komandai pārspējot valsts čempioni "Barcelona".

Manrezas vienība izbraukumā uzvarēja ar rezultātu 83:82 (24:14, 15:22, 26:24, 18:22).

Šteinbergs pamatlaika pēdējā minūtē ar precīzu soda metienu panāca 82:82, kā arī svarīgās epizodēs izcīnīja bumbas pie abiem groziem. Pērn oktobrī sasniegto rezultativitātes rekordu Šteinbergs laboja par diviem punktiem.

Latviešu basketbolists, laukumā pavadot 23 minūtes un 18 sekundes, realizēja četrus no pieciem divpunktu metieniem, divus no sešiem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu, bloķēja vienu metienu, izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu, dalīja labāko +/- rādītāju komandā (+16) un arī dalīja produktīvākā spēlētāja godu ar 17 efektivitātes koeficienta punktiem.

Latvietis bija rezultatīvākais uzvarētāju komandā, bet 12 punktus guva Devins Robinsons. Barselonas vienībā 17 punktus guva Dario Brisela.

Rodiona un Artūra Kurucu pārstāvētā Mursijas UCAM ar astoņām uzvarām 13 spēlēs ir piektā, "Baxi" ar astoņiem panākumiem 14 cīņās ieņem septīto vietu, bet Anžeja Pasečņika pārstāvētā "Palencia", ar bilanci 1-13 ir pēdējā 18 vienību čempionātā.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva "Barcelona", kas finālsērijā ar 3-0 uzvarēja Madrides "Real".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!